Ştiri locale

Primăria Covasna organizează primul „Festival al gheții” pentru pasionații sporturilor de iarnă

Demonstrații de patinaj, concursuri de viteză și de îndemânare pe patine, foc de tabără, concurs de săniuș dar și o petrecere pe gheață, sunt câteva dintre activitățile la care vor putea participa pasionații sporturilor de iarnă în cadrul Festivalului gheții, organizat în premieră de Primăria stațiunii Covasna, la sfârșitul acestei săptămâni.

Sâmbătă, 12 ianuarie, patinoarul mobil amplasat la baza pârtiei de schi „Lőrincz Zsigmond” din Covasna, va deveni pentru o zi „scena” primului Festival dedicat sporturilor pe gheață, organizat de Primăria stațiunii.

Publicitate

„Din păcate am avut destul de multe probleme cu acest patinoar, dar s-a bucurat de un succes apreciabil. Ne-am gândit să organizăm un Festival al gheții, să oferim posibilități de relaxare și turiștilor și localnicilor. Dacă tot avem patinoarul, și dacă putem să mai asigurăm funcționarea lui, pentru că avem probleme cu agentul de răcire, ne-am gândit să organizăm niște concursuri de patinaj, de îndemânare și de viteză, va fi și un fel de discotecă, o petrecere pe gheață, vom face foc de tabără, eventual și alte programe tematice, cum ar fi un carnaval pe gheață. La Târgu Secuiesc există o secție de patinaj artistic și ne-am gândit să îi chemăm să facă o demonstrație fiindcă așa ceva nu s-a mai făcut în Covasna. Încă nu este conturat programul, dar vom lucra săptămâna aceasta la el și îl vom face public”, ne-a declarat primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

După Festivalul gheții, la Covasna urmează Serbările zăpezii

Potrivit edilului, în cursul săptămânii viitoare și pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” se va deschide publiculuii larg, iar Primăria intenționează să organizeze în acest an o nouă ediție a Serbărilor zăpezii.

„Am reușit să fabricăm și zăpada artificială, tunurile funcționează, și vom da drumul și instalației de teleschi, așa că probabil că va fi foarte aglomerat. Ori săptămâna următoare, ori peste două săptămâni vom organiza și Serbările zăpezii, unde vom avea activități pe pârtia de schi, concursuri de săniuș, vom avea și o fanfară. Anul trecut din păcate nu le-am putut organiza pentru că sezonul de schi s-a limitat la 2-3 săptămâni, iar temperaturile au fost foarte ridicate. Am organizat, în schimb, în 2016 și evenimentul s-a bucurat de succes, au venit schiori din județele limitrofe județului Covasna, chiar și de la distanțe mai mari”, a mai precizat primarul, potrivit căruia, în cadrul ediției din acest an, pe pasionații sporturilor de iarnă îi așteaptă concursuri de schi, bulgări, sau de construit oameni de zăpadă uriași. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate