Ştiri locale

Primăria Barcani lansează competiția „Barcani Bike Race”, la care așteaptă peste 250 de cicliști din toată țara

Primăria comunei Barcani îi invită pe pasionații de mișcare pe două roți să se înscrie la competiția „Barcani Bike Race”, care va avea loc pe 18 iunie, pe văile și dealurile comunei, evenimentul fiind organizat cu scopul promovării zonei.

Într-o postare pe Facebook, primarul Nicolae Pastor a transmis că valoarea premiilor este una substanțială, iar organizatorii speră ca această competiție să adune peste 250 de cicliști din toată țara.

„18 iunie 2023 este despre ciclism, sport și sentimente de suflet pe văile și dealurile comunei Barcani! Veniți alături de noi pentru o experiență unică pe bicicletă în județul Covasna! Traseul și peisajele superbe o să vă dea senzații de neuitat! Chiar vă garantăm asta! Valoarea premiilor este substanțială, iar ținta noastră este să strângem peste 250 de cicliști din toată țara la acest eveniment (…) Vă așteptăm cu drag!”, a transmis edilul.

Conform regulamentului de concurs, toți concurenții sunt obligați să poarte cască de protecție,  atât în timpul competiției, cât și în timpul turelor de recunoaștere. Vor fi permise doar bicicletele de tip mountain bike cu roţi de 26, 27.5 sau 29, în stare bună de funcţionare. Bicicletele folosite la concurs trebuie propulsate doar prin forța umană, iar participarea cu biciclete electrice este permisă doar la categoria E-Bike Race.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul „Hai la Barcani” (AICI)unde pot fi aflate mai multe informații despre condițiile de participare, traseul cicloturistic și categoriile la care participanții se pot înscrie.

Taxa de înscriere pe traseul lung și E-Bike Race este de 30 de lei pentru primele 50 de persoane înscrise până în data de 18 mai, însă costul va crește la 50 de lei în perioada 18 – 31 mai, sau pentru concurenții înscriși între primele 50 și 100 de numere; respectiv la 70 lei în perioada 1 – 13 iunie, sau pentru concurenții înscriși cu număr mai mare de 100. Taxa de înscriere la fața locului, în ziua cursei, este de 80 de lei, conform regulamentului de concurs.

Copiii vor participa gratuit indiferent de data înscrierii, însă organizatorii recomandă ca înscrierea să se facă în avans pentru a se evita aglomerația la start.

Punctul de întâlnire al participanților va fi Piața Agroalimentară din Barcani, în data de 18 iunie, de la ora 10:30, iar startul competiției se va da la ora 14:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio