Ştiri locale

Primăria Barcani amenință locuitorii cu amenzi de mii de lei dacă nu strâng gunoaiele din curți și de la marginea proprietății

După ce le-a tăiat ajutoarele sociale și le-a promis că le va demola casele construite ilegal celor care nu respectau programul de muncă în folosul comunității, acum Primăria Barcani e hotărâtă să nu mai tolereze deșeurile depozitate ilegal.

Locuitorii au la dispoziție doar două săptămâni ca să strângă gunoaiele menajere și cele reciclabile din curți sau de la marginea proprietăților pe care le dețin, în caz contrar vor plăti amenzi de 2.500 de lei.

Publicitate

Autoritățile locale au pus la dispoziție pubele de dimensiuni mari, cu ajutorul cărora deșeurile se pot ridica săptămânal, totul pe cheltuiala Primăriei, iar într-o postare pe Facebook, primarul Pastor Nicolae le atrage atenția locuitorilor că au termen până în data de 10 noiembrie să adune deșeurile, după care se va trece la sancțiuni.

„În atenția comunităților din Friguraș, Pârâul Jacului, și nu numai. Persoanele care nu își strâng gunoiul din curte sau de la marginea proprietății vor primi amenzi în valoare de 2500 lei. Primăria Barcani a pus la dispoziție pubele mari pentru a se putea ridica săptămânal gunoiul menajer dar si cel reciclabil (cost suportat de Primărie). Termen: 10 Noiembrie 2022”, a transmis edilul.

În vârstă de doar 33 de ani, Pastor Nicolae este unul dintre cei mai tineri și ambițioși primari din județul Covasna. În luna august, hotărât să îi facă pe localnici să înțeleagă că sunt egali în fața legii, edilul a promis că instituția pe care o conduce va începe să dărâme construcțiile ridicate ilegal pe pășunea comunei, dacă persoanele pentru care s-au emis decizii judecătorești care le obligă ore în folosul comunității nu respectă programul stabilit și nu se prezintă la muncă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio