Ştiri

Prima şosea solară din lume, un fiasco!

În urmă cu trei ani, autorităţile franceze anunţau cu surle şi trâmbiţe inaugurarea unui kilometru de şosea solară. În vara anului 2019 a devenit limpede pentru toată lumea că totul a fost un fiasco.

Drumul, acoperit cu panouri solare, a costat peste 5 milioane de euro şi urma să fie folosit de aproximativ 2.000 de şoferi pe zi.

Publicitate

Se dorea ca şoseaua solară să genereze destulă electricitate pentru a alimenta iluminatul public din localitatea Tourouvre-au-Perche din Normandia.

Constructorul anunţa că avea în desfăşurare 100 de alte proiecte de drumuri solare în Franta şi în alte ţări, şi că panourile solare sunt rezistente la trafic, fiind acoperite cu silicon.

O parte din şosea a fost distrusă de… tractoare

Potrivit presei franceze, o parte din şosea a fost distrusă, iar drumul are crăpături pentru că pe el au circulat şi tractoarele.

De asemenea, şoseaua a fost construită într-o zonă care nu se bucură de prea multă lumină solară, Normandia având doar 44 de zile cu soare plin pe an, astfel că s-a reuşit generarea a doar jumătate din energia promisă.

Sursa: ziare.com

Publicitate
banner we radio