Ştiri locale

Prima lumânare de Advent, simbolizând aşteptarea Crăciunului, aprinsă pe 2 decembrie la Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe va amplasa şi în acest an o coroană de Advent în centrul municipiului şi va aprinde pe 2 decembrie prima dintre cele patru lumânări care simbolizează săptămânile rămase până la Crăciun.

„Vom amplasa în centrul oraşului o uriaşă coroană de brad, cu patru lumânări, care vor fi aprinse succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun. Prima lumânare din coroana de Advent va fi aprinsă pe data de 2 decembrie. Ca în fiecare an, coroana este proiectată şi realizată de designeri locali, iar decorul acesteia va fi o surpriză şi anul acesta”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, pe pagina de Facebook.

Publicitate

Pentru catolici şi protestanţi, Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi, iar acesta va fi al optulea an în care comunitatea locală va marca în comun aprinderea primei lumânări.

Această sărbătoare atrage în fiecare an câteva mii de localnici în Piaţa Centrală, unde, conform tradiţiei, au loc o slujbă religioasă şi un concert de colinde şi muzică religioasă.

Anul trecut, coroana de Advent, realizată după o idee a designerului local Bagoly Zsuzsa, a fost îmbrăcată în alb şi decorată cu căsuţe în miniatură, iluminate în interior, creatoarea dorind să reconstituie atmosfera unui orăşel de basm.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio