Ştiri locale

Preselecția concursului de talente muzicale pentru persoane cu dizabilităţi, în weekend la Sfântu Gheorghe

Fundaţia United By Music Romania va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, faza locală a preselecțiilor pentru concursul de talente muzicale dedicat persoanelor cu dizabilităţi, competiţie premiată cu o excursie de 10 zile în Olanda, un program de mentorat, dar și o sesiune de înregistrări într-un cadru profesionist, realizată cu sprijinul Popas Production.

Potrivit organizatorilor, etapa va avea loc sâmbătă, 29 februarie, de la ora 16:00, la Casa Iris a Fundației Creștine Diakonia din Sfântu Gheorghe (strada Lăcrămioarei nr. 5), iar concurenții care vor trece etapa de preselecție vor participa în finala care va fi organizată pe data de 7 martie, de la ora 15:00, în sala de conferință a Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„La finala din 7 martie vor fi invitați toți concurenții care trec etapa de preselecție. Va cânta formația Music Mania – formația United by Music România, compusă din tinerii care anul trecut au luat premii la concursul de talente muzicale pentru persoane cu dizabilități. De data aceasta Nyikó Anetta, membră United by Music, se va prezenta și cu slam poetry”, a transmis managerul proiectului, Orosz Anna.

Concurenții care vor intra în competiție la cea de a doua preselecție locală provin din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Brașov, Sfântu Gheorghe, Baraolt și Olteni.

Potrivit organizatorilor, la preselecția locală vor cânta și doi membri ai formației United by Music: Lingurar Ștefan Cosmin și Borzos Beatrices iar după audiții, formația The Lads, care activează în cadrul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, și al cărei mentor este profesorul și muzicianul Teddy Tinca, va oferi un concert.

Din juriu va face parte compozitorul Márk Attila (Sfântu Gheorghe), Alina Nauncef – conf. univ. dr. și prodecanla Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov, alături de prof. univ. dr. Filip Ignác-Csaba, dar și profesorul de pian Péter Csaba (Miercurea Ciuc). Pe lângă aceștia, la finala care va avea loc în luna martie vor participa în calitate de jurați compozitorul Visky Péter și violoncelistul Jakabbfy Kristóf din Cluj; cântăreața Szilágyi Mária-Erzsébet de la Filarmonica de Stat Târgu Mureș, și muzicianul Bene Zoltán din Miercurea Ciuc.   

***

Fundaţia United by Music România a fost înfiinţată în 2018, la Sfântu Gheorghe, de către preşedintele Fundaţiei Creştine Diakonia, Makkai Péter, care s-a implicat, de-a lungul anilor, în mai multe proiecte ce vizează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, printre care şi Festivalul „Outsider Music Fest”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate