Ştiri locale

Președintele USR-PLUS Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd: „Prima zi la Prefectură a fost catastrofală: am găsit Cabinetul gol, nimeni nu a venit să-mi explice ce am de făcut”

Hotărârile prin care sunt numiți sau revocați prefecții și subprefecții județelor ar trebui luate fără a lăsa Prefecturile „descoperite”, spune președintele USR PLUS Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, făcând referire la situația din luna martie a acestui an, când Guvernul a decis eliberarea din funcții a prefectului de Covasna de la vremea respectivă – Iulian Todor, și a subprefecților Cosmin Boricean şi Sergiu Mitroi.

În aceeași ședință, Guvernul a decis și numirea în funcţia de subprefect de Covasna a lui Dulányi-Balogh Szilárd.

Publicitate

Într-o conferință care a avut loc miercuri, la sediul alianței, președintele USR PLUS Covasna, care a fost revocat săptămâna trecută din funcția de subprefect, a vorbit despre experiența de aproape 6 luni pe care a avut-o în echipa de conducere a Prefecturii (Video AICI)

„Trebuie să recunosc, prima zi la Prefectură a fost o zi catastrofală pentru mine. Când am intrat acolo nu am fost așteptat de nimeni, am găsit Cabinetul gol, nimeni nu a venit spre mine să-mi explice, să-mi predea documente, să-mi spună: vezi că aceste lucruri sunt importante, trebuie rezolvate zilele acestea. Mi-a fost extraordinar de greu, pentru că a trebuit, cumva, să chem eu pe toată lumea la mine și să mă pună în temă cum continuăm de la ora 13:00, când s-a terminat ceremonia de depunere a jurământului. Cumva, legiuitorul trebuie să se gândească și la partea asta, că nu putem să lăsăm un județ absolut fără control când se revocă sau se numesc prefecții și subprefecții”, a spus Dulányi-Balogh Szilárd.

Acesta a catalogat colaborarea cu echipa din cadrul Prefecturii, și în special cu prefectul județului, Ráduly István, drept una „cordială”, în ciuda anumitor diferențe de opinii.

„Au fost foarte multe lucruri cu care nu am reușit să cădem de acord, dar am discutat lucrurile până când am ajuns la  consens. Trăgând linie, am avut o relație cordială, bună, bazată pe argumente, am mai avut noi discuții în contradictoriu dar mereu am ieșit din biroul domnului prefect ca o echipă (…) Ținea foarte mult la părerile noastre și tot timpul ne asculta”, a mai spus fostul subprefect.

„Am sentimentul că am lăsat treburile neterminate. Mi-aș dori să mă întorc în poziția de subprefect”

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu i-a revocat din funcții pe toți cei 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi USR PLUS.

Dulányi-Balogh Szilárd și-a exprimat din nou regretul pentru faptul că nu a reușit să își ducă misiunea la capăt, și a afirmat că și-ar dori să revină în această funcție pentru a continua proiectele începute.

„M-am simțit frustrat când am plecat, (…) pentru că nu mi-am putut duce misiunea la capăt,  nu am putut să realizez mai multe. Eu unul am venit cu cea mai mare deschidere, vrând să fac și eu ceva pentru comunitatea mea. Atât am reușit să fac, atât mi-a fost dat voie să fac, pentru că s-a terminat foarte repede, așa că am simțit un pic de frustrare la plecare. Simțeam că puteam să dau mai mult dacă aveam timp mai mult în această poziție. Știam cu o săptămână înainte că vom fi revocați pentru că în Minister deja se făceau hârtiile pentru revocările noastre. Am sentimentul că am lăsat treburile neterminate acolo, și tare mult mi-aș dori să mă întorc în poziția aceea, pentru că știu că pot să dau mai mult. Știu că în pozițiile de prefect și subprefect e nevoie de modestie, bun-simț, și competență, fără lucrurile acestea este numai formă fără fond, este un fel de show. Simt că am ajuns unde trebuia să ajung, simt că am contribuit și eu cu ceva, păcat că nu a fost să fie pe un termen mai lung”, a mai spus Dulányi-Balogh Szilárd.

El a mai precizat că în ceea ce privește activitatea partidului pe care îl conduce, în perioada următoare atenția se va îndrepta spre Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna, membrii alianței urmând să fie „mai prezenți” în cadrul ședințelor desfășurate de cele două instituții, pentru a le sancționa la nevoie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio