Ştiri locale

Președintele PSD Covasna despre noua coaliție de guvernare: „Este normal să vină mai mulți bani în județ, pentru că există o nevoie reală de investiții”

Județul Covasna s-a dezvoltat în ultimii ani datorită fondurilor atrase pentru diferite proiecte de investiții, însă este nevoie de mai multă implicare din partea anumitor primari, este de părere președintele interimar al PSD Covasna, Bogdan Barbu.

Întrebat dacă intrarea PSD la guvernare în luna noiembrie a anului trecut, alături de UDMR și PNL, va duce la o mai bună gestionare a problemelor din județ, respectiv la atragerea unor sume mai mari, acesta a declarat că există o nevoie reală pentru investiții, fiind principalul motiv pentru care în perioada următoare județul va atrage mai multe fonduri.

Publicitate

„PSD la nivelul județului a avut o relație destul de echilibrată cu reprezentanții UDMR, și aici mă refer la domnul președinte Tamás Sándor. Este normal să vină mai mulți bani în județ, și nu neapărat pentru că este PSD-ul sau UDMR-ul la guvernare, ci pentru că există o nevoie reală de investiții. Trebuie să recunoaștem că în ultimii ani județul Covasna s-a dezvoltat frumos și s-au primit foarte multe fonduri. Și înainte de această guvernare, în 2017, prin PNDL2 banii pentru investiții au fost împărțiți în mod echitabil între județe, dar în județul Covasna sumele nu au fost consumate în totalitate, deci nu au fost depuse suficiente proiecte. Ar trebui să se implice mai mult cei care își doresc să își dezvolte localitățile”, a spus Bogdan Barbu.

În ceea ce privește încrederea cetățenilor în clasa politică, respectiv în PSD, acesta a declarat că printre obiectivele sale se numără revigorarea organizației și formarea unei echipe tinere, formată din oameni pregătiți: „De când am fost propus în această funcție am spus că îmi doresc să revigorez organizația județeană PSD Covasna, lucru pe care îl și facem, muncim pentru asta. Ne dorim oameni tineri, oameni pregătiți, care își doresc să nu treacă neobservați prin lucrurile pe care le fac”.

Bogdan Barbu, care este și primarul localității Dobârlău, a fost numit președinte interimar al PSD Covasna pe 20 octombrie 2020, de către Consiliul Politic Naţional, la vremea respectivă precizând că a acceptat această provocare „cu scopul de a implementa o nouă viziune la nivel judeţean, nu doar la nivel local, în ceea ce priveşte Partidul Social Democrat”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio