Ştiri locale

Preşedintele Klaus Iohannis: „Mă îngrijorează soarta tinerilor din zona Harghita-Covasna care nu vorbesc bine limba română”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Miercurea Ciuc, că îl îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română, subliniind că reprezentanţii comunităţii maghiare şi cei ai Ministerului Educaţiei trebuie să se aşeze la masa dialogului şi să găsească urgent soluţiile cele mai bune.

„Este o problemă care trebuie depăşită, pentru că doar astfel putem convieţui în armonie, dar şi pentru că doar aşa le putem asigura acestor tineri un viitor. Maghiarii bine educaţi au dreptul la şansa de a-şi construi o carieră, fiind capabili să lucreze şi aici, dar şi la Bucureşti sau în orice altă parte a ţării. De aceea, reprezentanţii comunităţii maghiare şi ai Ministerului Educaţiei trebuie să se aşeze la masa dialogului şi să găsească urgent soluţiile cele mai bune. Să nu îi privăm pe copiii şi pe tinerii maghiari de aceste oportunităţi, să nu le limităm viitorul din cauza unor concepţii care ţin uneori prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni”, a afirmat şeful statului.

Publicitate

Totodată, preşedintele le-a transmis celor aproximativ 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, prezenţi la dezbaterea „Coerenţă şi transparenţă – exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna”, că are foarte mare încredere în ei şi în capacitatea lor de a face în continuare din relaţia minoritate-majoritate, una de succes.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio