Ştiri locale

Președintele CJ Covasna, despre deszăpezirea drumurilor județene: „Rugăm cetățenii să sesizeze eventualele probleme ca să le remediem cât mai rapid”

Autorităţile covăsnene sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor județene pe timpul iernii, contractul încheiat cu Societatea de Drumuri şi Poduri Covasna S.A, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, fiind încheiat pe o durată de 5 luni, până în data de 31 martie.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat într-un interviu la We Radio că de-a lungul timpului au existat și cazuri în care cetățenii au semnalat faptul că utilajele de deszăpezire nu au ajuns pe anumite sectoare de drum județean, și i-a îndemnat pe locuitorii județului să continue să facă acest lucru și pe viitor.

Publicitate

În acest sens, autorităţile județene au pus la dispoziţia publicului numărul de telefon 0744 486 294 al dispeceratului Societăţii de Drumuri şi Poduri, pentru eventuale sesizări şi intervenţii de urgenţă.

„Nu este totul în regulă întotdeauna în ceea ce privește deszăpezirea drumurilor județene. Am încheiat un contract de întreținere a drumurilor pe timpul iernii, cu Societatea de Drumuri și Poduri, ceea ce înseamnă deszăpezire, împrăștiat nisip, și așa mai departe pentru toată suprafața drumurilor județene din județul Covasna. Ei sunt responsabili de la 1 noiembrie și până pe 31 martie. Din când în când mai primesc mesaje pe telefon sau pe Facebook, și chiar fotografii cu zone în care nu a fost deszăpezit. Din când în când sunt și probleme, într-adevăr, și de aceea aș vrea să îi rog pe locuitorii județului să sesizeze aceste lucruri cât mai rapid, pentru că noi avem un contract încheiat, avem banii pregătiți și vom plăti facturile, dar eu personal și colegii mei de la Direcția de Drumuri din cadrul Consiliului Județean, nu putem fi întotdeauna peste tot. Dacă sunt probleme reale, vă rog să le sesizați, ca să încercăm să le remediem cât mai rapid”, a transmis președintele CJ Covasna.

Întreținerea drumurilor județene pe timpul iernii va costa, peste 7 milioane de lei, potrivit unor estimări făcute de CJ Covasna în luna noiembrie, urmând ca echipajele de deszăpezire să intervină pe toate drumurile judeţene pentru menţinerea viabilităţii acestora, cu excepţia unui tronson aflat pe DJ 121A, între Valea Crişului şi Aita Medie, care este închis în fiecare an pe perioada iernii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio