Ştiri locale

Premieră naţională la Zoo Braşov: pinguini Humboldt, lei de mare şi foci

Grădina Zoologică din Braşov le pregăteşte localnicilor – dar şi celorlalţi turişti care vizitează în număr tot mai mare stabilimentul – o surpriză extrem de plăcută. Conducerea parcului zoologic amenajează un ţarc care vă găzdui pinguini Humboldt, lei de mare şi foci, vieţuitoare care nu mai pot fi văzute în alte locuri din România.

„Acest obiectiv, de fapt, cuprinde două spaţii: unul pentru pinguini – mai exact pinguinii Humboldt, din care vom avea 20 de exemplare – iar cel de-al doilea spaţiu va fi unul mixt, cu patru exemplare de lei de mare şi două foci”, a precizat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pânzaru.

Publicitate

Ca de obicei, copiii vor fi cei mai încântaţi, însă nici adulţii nu rămân indiferenţi şi abia aşteaptă să vadă noile animale din Grădina Zoologică.

Aleşii locali au votat în şedinţa de plen de miercuri un proiect de lege pentru amenajarea ţarcului, iar cei de la Grădina Zoologică s-au şi pus pe treabă pentru ca pinguinii, leii de mare şi focile să ajungă cât mai curând la Braşov.

Chiar dacă modificările presupun şi existenţa şantierelor, conducerea parcului ştie cum să facă astfel încât să şi schimbe înfăţişarea locului, dar să nici nu îi incomodeze pe vizitatori, ba din contră, să găsească numeroase atracţii pentru aceştia.

 

Publicitate
banner we radio