Ştiri locale

Premieră națională! Expoziția celebrului fotograf de natură Máté Bence va avea loc la Sfântu Gheorghe

Pentru prima dată în România, expoziția fotografului de natură de renume mondial Máté Bence, intitulată „Vânătoare fără sânge”, va putea fi vizionată la Sfântu Gheorghe în perioada 19 august – 24 septembrie 2023. Expoziția va fi vernisată în prezența artistului pe 19 august, de la ora 19:30, în Piața Centrală.

Expoziția de mare anvergură va fi închisă de o prelegere a lui Máté Bence pe 23 septembrie, la ora 18:00, în sala de conferințe a Colegiului „Székely Mikó”.

Máté Bence este unul dintre cei mai de succes fotografi de natură din lume. În 2010 a câștigat titlul Wildlife Photographer of the Year 2010 la Londra, considerat Oscarul fotografiei de natură. „Dacă oamenii nu merg în sălile de expoziție, atunci trebuie să duci fotografiile la oameni”, a spus el despre proiectul său ambițios.

Expoziția în aer liber „Vânătoare fără sânge” este formată din 15 ecrane în formă de U care conțin 623 de fotografii de natură retroiluminate, acoperind 333 mp de sticlă cu un total de 70.000 de lumini LED.

Expoziția încurajează conservarea prin aducerea mai aproape de oameni a minunilor naturii și a vieții sălbatice, din adâncurile junglei până la râuri și savane.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația de Utilitate Publică Vadon.

Publicitate
banner we radio