Ştiri locale

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe: o mămică de 160 kg a născut prin cezariană un bebeluș sănătos

În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg care suferă, printre altele, de diabet zaharat și hipotiroidie, a născut prin cezariană un bebeluș de aproximativ 5 kg și 59 cm lungime.

Intervenția, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate.

Publicitate

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezența a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmiere).

„Este o premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru și suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicații un asemenea caz dificil. O naștere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă și ne bucurăm că atât bebelușul cât și mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate”, a spus șeful secției de Ostetrică-Ginecologie, medicul primar obstetrician-ginecolog dr. András Pál.

Mămica, originară din județul Covasna, nu se află la prima naștere, având acasă încă doi copii.

(Biroul de presă al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”)

 

 

Publicitate
banner we radio