Ştiri

Premieră în România: În Poiana Brașov a fost amenajat un parc cu trasee spectaculoase dedicat pasionaților de mountain bike

În Poiana Brașov a fost amenajat primul parc din țară pentru mountain bike, cu trasee spectaculoase, destinate atât avansaților, cât și începătorilor. În plus, oricine dorește să ia lecții, poate apela la instructori, care pun la dispoziție inclusiv echipamentul, relatează stirileprotv.ro. Poiana Brașov ar putea deveni astfel o stațiune căutată tot timpul anului, nu numai iarna, pentru schi.

Trei trasee de mountain-bike au fost amenajate pe masivul Postăvaru, în Poiana Brașov. În total, bicicliștii au la dispozitie 9 kilometri de coborâri spectaculoase, cu viraje strânse, contrapante și denivelări.

Publicitate

„E o treaptă destul de mare pentru România ceea ce am găsit aici. N-am avut așa ceva până acum. Ne bucurăm extraordinar de mult, am așteptat bikepark-ul acesta de 2-3 ani”, a spus Marius Pirpiliu, biker.

Bike-park-ul are trasee adaptate pentru începători, pentru cei de nivel mediu și pentru avansați. Dar această experiență nu este pentru oricine știe să meargă pe bicicletă.

Alex Mititean, instructor de mountain bike: “Necesită un minim de cunoștințe, adică nu poți să mergi cu bicicleta în parc stând în șezut, pe șa, și apoi să mergi din vârful muntelui să cobori cu bicicleta”.

Cât costă o bicicletă destinată coborârii pe trasee montane

Prețul unei biciclete destinate coborârii pe trasee montane pornește de la 5.000 de lei, dar poate ajunge și la 50.000 de lei. În plus, e nevoie de un echipament special de protectie care costă, în medie, 2.000 de lei.

Cele trei trasee de pe Postăvaru au fost amenajate pe cheltuiala unei asociații de bicicliști. Primăria Brașov lucrează acum la completarea bike-park-ului cu încă trei trasee. Datorită acestei investiții, Poiana Brașov are șansa să atragă turiși tot timpul anului, nu numai iarna, la schi.

Cei care doresc să se inițieze în mountain bike găsesc în stațiune centre de unde pot închiria echipament, dar și instructori autorizați. O sedința de patru ore costă 200 de lei, la care se adaugă încă 250 de lei, echipamentul complet, cu bicicletă și protecție.

Publicitate
Publicitate
banner we radio