Ştiri

Premieră! Admitere în ianuarie pentru 2.880 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează, pentru prima dată în luna ianuarie, admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri, scoţând la concurs peste 2.800 de locuri, măsura fiind luată în contextul deficitului de personal pe care ministerul îl are.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră, reiese dintr-un comunicat transmis de către Ministerul Afacerilor Interne

Publicitate

Fiecare şcoală postliceală a ministerului va organiza concursul de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei unităţi. Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.

Recrutarea candidaţilor se realizează, în funcţie de domiciliu, respectiv reşedinţa acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităţilor teritoriale şi centrale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidaţi la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidaţii depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare.

Publicitate
Publicitate
banner we radio