Info Trafic, Ştiri locale

Pregătirile pentru lucrările la centura ocolitoare, pe ultima sută de metri. Primarul Antal Árpád: „Suntem în grafic, nu sunt întârzieri în proiect”

Se fac ultimele pregătiri pentru începerea lucrărilor de construcție a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, în prezent fiind derulate lucrări de pregătire a șantierului de lucru.

Primarul Antal Árpád a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în prezent se lucrează la construirea drumurilor tehnice, iar pe anumite porțiuni a fost începută decopertarea stratului asfaltic.

Publicitate

Lucrările de construcție a variantei ocolitoare, care va avea o lungime de 11,56 kilometri, vor fi demarate până în vara acestui an, în prezent fiind necesară obținerea autorizației de execuție și construcție din partea CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

„În fiecare săptămână solicit un raport, dar e greu să vorbim deocamdată despre procente, pentru că procentele, de obicei, sunt valorice, iar tipul de activitate care se desfășoară acum, din punct de vedere financiar, nu are o valoare foarte mare. Pe de-o parte, a început procedura de decopertare pe anumite porțiuni, pe de altă parte, a început construcția străzilor alternative. În momentul în care vom putea arăta niște imagini în regulă, vom filma cu drona și le vom pune la dispoziția tuturor să vadă. Îmbucurător este faptul că a fost semnat contractul, există un consorțiu de constructori, deci suntem în grafic, dacă putem spune așa. Nu sunt întârzieri în proiect, asta este cel mai important”, a explicat edilul.

Lucrările la viitoarea centură ocolitoare vor dura aproximativ 2 ani, iar costurile se vor ridica la peste 280 de milioane de lei cu TVA, proiectul fiind realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Varianta ocolitoare a municipiului ar urma să se desprindă din DN12, care vine dinspre Braşov, înainte de localitatea Coşeni, şi să reintre pe acest drum în partea de nord, spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localitățile Chilieni, Coșeni și Sfântu Gheorghe.

Implementarea proiectului presupune realizarea a 4 intersecții giratorii și 3 pasaje, iar de-a lungul traseului vor fi amenajate două spaţii de servicii cu câte 25 de locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR-uri și câte un corp cu toalete publice, respectiv  un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7+950.

Potrivit autorităţilor locale, viitorul drum de centură va devia traficul greu din oraş, va contribui la reducerea timpului de călătorie de tranzit prin municipiu, va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi călători, dar și la reducerea timpului de călătorie ca urmare a creşterii vitezei de deplasare, respectiv la sporirea gradului de siguranţă a traficului şi îmbunătăţirea mediului şi calităţii vieţii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio