Ştiri locale

Prefectura Covasna i-a felicitat pe cei 6 pompieri covăsneni care au luptat cu incendiile care au devastat Grecia. Alți doi pompieri au fost trimiși în misiune

Șase pompieri din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, care au participat în ultimele săptămâni în misiunile pentru stingerea incendiilor de vegetație care au devastat Grecia, au fost premiați de conducerea Prefecturii Covasna pentru curajul și efortul depus. Salvatorii au fost felicitați într-un cadru festiv, fiindu-le înmânate diplome de excelență.

Reprezentanții ISU Covasna au transmis că cei 6 pompieri militari au acționat în zonele împădurite de pe insula Rhodos și din orașul Nea Makri. Alți doi pompieri covăsneni au pornit în misiune pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație.

„Înfruntând condiții dificile, temperaturi extreme și flăcări violente, aceștia au luptat neîncetat pentru stingerea focului și salvarea vieților. Eforturile fără precedent ale pompierilor militari covăsneni nu au trecut neobservate, acestea fiind recunoscute în întreaga comunitate internațională și onorate la final cu diplome de excelență, înmânate de către conducerea Instituției Prefectului Județul Covasna, reprezentată la momentul festiv de către domnul subprefect Cosmin Boricean. Pompierii militari întorși acasă au predat ștafeta cu un sentiment de mândrie și satisfacție altor doi colegi care acționează pe teritoriul grecesc pentru a câștiga teren în lupta cu incendiile de vegetație. Celor care au revenit din misiune le urăm multe zile sănătoase în slujba patriei, iar colegilor care acum servesc pe teritoriul elen, le dorim forță de muncă și să se întoarcă acasă teferi!”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

În ultimele săptămâni, câteva zeci de pompieri români au participat la acţiuni de sprijin pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia. Pentru gestionarea optimă a situaţiei, se acţionează atât pe cale aeriană, cât şi terestră, concomitent cu identificarea metodelor optime de acces spre focar.

În cursul zilei de vineri, România a trimis un nou modul specializat pentru stingerea incendiilor de pădure, împreună cu 90 de pompieri militari trimiși cu aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru o misiune de 15 zile, după de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o decizie în acest sens.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio