Ştiri locale

Prefectura Covasna: Forţele de ordine verifică persoanele aflate în izolare la domiciliu.

În acest moment în jud. Covasna 34 persoane sunt în carantină, iar 1.343 persoane sunt autoizolate și monitorizate medical la domiciliu.

Prefectul jud. Covasna, dl Iulian Todor, s-a întâlnit sâmbătă cu managerul Spitalului Județean Covasna „Dr. Fogolyan Kristof” – dl Andras-Nagy Robert, pentru a stabili noi măsuri organizatorice în vederea gestionării cât mai eficiente a situației create de noul coronavirus.

Publicitate

În ultimele 24 de ore Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție și Poliția Locală au acționat atât în echipe mixte, cât și separat, pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență. Au fost verificate persoanele aflate în autoizolare la domiciliu de pe raza județului, de către echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Recomandăm populației să nu părăsească domiciliul decât în caz de nevoie și pentru o perioadă scurtă de timp, să respecte cu strictețe regulile de igienă individuală, să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de 1-1,5 m. În cazul în care o persoană are nevoie de îngrijiri medicale, va contacta medicul de familie pentru a primi primele îndrumări și pentru a fi programată la consultație.

Instituția Prefectului Județului Covasna și Direcția de Sănătate Publică a județului Covasna doresc să mulțumească conducătorilor firmei HS Timber Productions Sucursala Reci, dlor Adrian Radu şi Andrei Zaharia, pentru susținerea generoasă cu care au ajutat activitatea DSP Covasna în această perioadă dificilă pentru toată lumea, în special pentru cei care lucrează în sănătate. Sprijinul obţinut cu medierea Instituţiei Prefectului Covasna, în valoare de 5.000 de euro, constă în echipamente de protecţie şi cele necesare pentru recoltarea probelor.

(Cancelaria Prefectului)

Publicitate
Publicitate
banner we radio