Ştiri locale

Prefectura Covasna, apel către șoferii cărora le expiră permisul să facă din timp demersuri pentru preschimbarea documentului

Pentru a se evita aglomerația și, implicit, creșterea timpului de așteptare, Prefectura Covasna le recomandă șoferilor cărora le expiră permisele de conducere înainte de februarie 2023 să facă demersuri pentru preschimbarea documentelor înainte ca acestea să își piardă valabilitatea.

Prefectul Ráduly István a declarat marți, într-o conferință de presă, că o modificare legislativă adoptată în urmă cu 10 ani, din cauza căreia sute de mii de șoferi din țară s-au grăbit să-și schimbe permisele pentru a evita să susțină examenul medical, ar putea să creeze acum o aglomerație pe care Serviciul de Permise și Înmatriculări Covasna nu o va putea gestiona.

Publicitate

Spre exemplu, în luna ianuarie a anului viitor, numai în județul Covasna ar urma să expire peste 3.000 de permise de conducere, în condițiile în care, deocamdată, Serviciul Public de Permise și Înmatriculări Covasna poate elibera până la 1.000 de documente pe lună.

„Spre sfârșitul anului 2012 s-a răspândit vestea că, spre deosebire de practica anterioară, începând cu anul 2013 permisele de conducere vor putea fi schimbate doar trecând printr-un examen medical. Și atunci, sute de mii de oameni din întreaga țară s-au dus imediat și și-au schimbat permisele de conducere, iar valabilitatea lor expiră acum, în perioada noiembrie 2022-februarie 2023. Colegii de la Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere nu vor putea să facă față, dintr-o dată, la solicitările pentru preschimbarea a câteva sute de permise de conducere pe zi. Am făcut un calcul și am constatat că putem să schimbăm cam 1.000 de permise pe lună. Problema majoră este că cei care nu ajung la ghișeu, și de la care nu vor fi preluate cererile, nu vor primi nici măcar dovada înlocuitoare care le permite să conducă pe drumurile publice (…) Îi îndemn pe toți cei cărora le expiră permisul de conducere în următoarele 3-4 luni să-și facă de acum examenul medical și să solicite o programare la Serviciul de permise”, a declarat Ráduly István.

Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Covasna se mută de la 1 noiembrie în sediu nou

Prefectul a amintit că de la 1 noiembrie, secția care eliberează permisele de conducere se va muta din sediul actual (strada Kós Károly), în clădirea Sepsi Value Center, urmând ca schimbarea să rezolve o parte din problemele cu care instituția se confrunta în prezent – una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. Totodată, solicitanții ar urma să fie deserviți în condiții mai bune, moderne și confortabile.

„Doresc să le mulțumesc managerilor Sepsi Value Center și șefilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, pentru înțelegerea la care au ajuns după îndelungi negocieri, deoarece acest lucru ne va permite ca în condiții mai moderne, să le oferim cetățenilor un serviciu de o calitate mai bună, ceea ce este mai important ca orice (…) Sunt mese, fiecare cetățean poate să consume în mod civilizat o cafea, o băutură răcoritoare, și intră în sediul instituției când este programat”, a spus prefectul, potrivit căruia, negocierile pentru mutarea sediului instituției au fost demarate în urmă cu un an.

Ráduly István a explicat că noul sediu al Serviciului se află la intrarea în complexul comercial, aflată în dreptul sensului giratoriu – pe partea dreaptă în incinta mall-ului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio