Ştiri locale

Apel pentru tinerii creatori: Poţi cânta pe aceeaşi scenă cu Goran Bregovic!

Cunoști atmosfera balcanică a filmelor lui Kusturica? Simți că muzica și arta spectacolului sunt o limbă universală, prin care poți să te exprimi? Noi credem în creativitatea ta! Te invităm la un proiect de creație, în care ai libertatea de a dezvolta/profita de partea balcanico-central-europeană a fanteziei tale.

Compozitorul și interpretul Goran Bregovic va concerta în curând la Sfântu Gheorghe la invitația organizatorilor evenimentului OCV15. Muzica sa îmbină influenţe tradiţionale din toate ţările fostului bloc iugoslav, din toate ţările balcanice, elemente specifice culturii creştine, islamice dar şi celei iudaice, dar muzica sa are influenţe româneşti, maghiare şi rome. Artistul consideră că „muzica este un limbaj universal”, prin care se naște/poate să nască înțelegerea și acceptarea, iar acest lucru este dovedit și de noul album lansat Three Letters from Sarajevo, acorduri ale căruia vor putea fi asculate live în curând în Transylvania.

Cu ocazia aceasta așteptăm aplicațiile muzicienilor, artiștilor performerilor sau tinerilor familiarizați cu/în diferite domenii artistice cu prelucrări locale, legate de piese Goran Bregovic. Ce oferim în schimb:

– Bilete/invitații la cel mai important concert al anului la Sfântu Gheorghe, Goran Bregovic și The Wedding & Funeral Orchestra LIVE pe 15 iunie;

– Oportunitatea de a performa la eveniment, pentru echipa considerată ceea mai bună după o performanță-concurs live, cu un premiu de 2000 lei;

– Extra: tichete consum la eveniment și diverse surprize oferite de partenerii evenimentului.

Poți participa la apel cu orice interpretare artistică a unei piese compuse de Goran Bregovic. Se consideră drept criteriu de departajare inovația creației/manifestării, suntem deschiși către acceptarea proiectelor din oricare domeniu al artelor. Poți să te exprimi în aer liber, în spații publice, dar și în confortul camerei tale, singurul lucru care trebuie să îl faci neapărat este să realizezi o înregistrare video simplă, pe care trebuie să o încarci ulterior pe pagina noastră, conform ghidului trimis după înscriere.

Aspecte de evaluare: multiculturalitate, implicarea oamenilor, calitatea performanței/producției, noutate/inovație. Melodiile selectate din albumul recent Three Letters from Sarajevo vor fi evaluate/premiate și separat.

E timpul să faci primul pas pentru participare. Completează-ți formularul de înscriere! Termen limită: 26 aprilie.

Pagina de înscriere o găseşti AICI.

(Echipa de organizare OCV15)