Ştiri

Polonia introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații din sănătate, învățământ, dar și pentru forțele de ordine

Polonia introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații din sănătate, învățământ, dar și pentru forțele de ordine precum pompierii, polițiștii, militarii și agenții de securitate, începând cu 1 martie.

Ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski, a precizat că, începând cu 1 martie, vaccinarea va deveni o condiție obligatorie pentru desfășurarea activității muncitorilor din aceste domenii-cheie. Acesta a amintit de situația similară în care se află Germania și Austria, state pe care guvernul polonez le-a luat drept model.

Publicitate

Oficialul spune că vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru aceste sectoare este necesară în vederea combaterii numărului mare de cazuri zilnice de coronavirus.

În același timp, începând cu 15 decembrie, restaurantele, teatrele, bisericile, hotelurile și sălile de mese vor funcționa la capacitate redusă – 30% din numărul maxim de persoane, de la 50% în prezent. Cu toate acestea, limita poate fi ignorată în cazul persoanelor care prezintă dovada vaccinării anti-Covid. Cluburile de noapte și discotecile vor fi, însă, închise.

Toate școlile din învățământul primar și gimnazial își vor desfășura activitatea în format online între 20 decembrie 2021 și 9 ianuarie 2022, deși o mare parte din această perioadă se suprapune vacanței de iarnă.

Până acum, Polonia a reușit să vaccineze doar 54% din populație cu schema completă, sub media Uniunii Europene (care este peste 66%).

Publicitate
banner we radio