Ştiri locale

Poliţiştii covăsneni au prins mai mulţi hoţi la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc

La data de 25.05.2020, în jurul orei 09.00, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în perioada 22.05.2020 – 25.05.2020 persoane necunoscute au pătruns în curtea unui imobil din municipiu, prin escaladarea gardului, de unde au sustras o cantitate de materiale feroase.

În urma unor activități cu specific polițienesc, au fost identificate trei persone, doi tineri de 20 și 26 de ani și un minor de 11 ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii.

Publicitate

Polițiștii au  stabilit că în data de 23.05.2020, în jurul orelor 13.00, aceștia ar fi pătruns în incinta imobilului, prin escaladarea gardului îmrejmuitor, de unde ar fi sustras mai multe materiale feroase pe care ulterior le-ar fi valorificat la un punct de colectare.

Conform art. 113 alin.1 Cod Penal, minorul nu răspunde penal, astfel s-a luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna pentru luare de măsuri conform competențelor.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.   

Cercetările sunt continuate de sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

* * *

La data 27.05.2020, polițiștii din cadul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în jurul orelor 15:00, o persoană a sustras o sumă de bani dintr-o locuință din municipiu.

În urma unor activități specifice, polițiștii au identificat o femeie de 31 de ani bănuită de săvârșirea infracțiunii.

Față de aceasta s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Facem precizarea că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfânge principiul prezumției de nevinovăție.

* * *

Flagrant

La data de 02.06.2020, în jurul orelor 20.00, polițiștii din cadul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că 2 persoane au sustras mai multe bunuri dintr-un magazin din municipiu.

La fața locului, s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna care a identificat două femei în vârstă de 37 și 41 de ani bănuite de săvârșirea infracțiunii.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

Polițiștii continua cercetările  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio