Ştiri locale

Polițista Cristiana Danci din Sfântu Gheorghe vrea să câştige „Women Rally – Bosch Car Service”: „Îmi doresc să îmi depășesc timpii din anii trecuţi și să urc încă o treaptă”

Cristiana Danci, tânăra polițistă din județul Covasna care în luna septembrie a anului trecut a încheiat Campionatul Național „Women Rally – Bosch Car Service” din Cluj-Napoca pe locul 2 la Clasa 1 (autoturisme cu cilindreea nominală de până la 1.600 cmc), și pe locul 9 în clasamentul Open, vrea acum să cucerească prima treaptă a podiumului.

În acest sfârșit de săptămână (12-13 mai), la Stadionul Național Arena din București, are loc prima etapă a competiției din acest an – Trofeul Enel X Way, fiind așteptate să se alinieze la start 50 de participante din toate colțurile țării, hotărâte să arate că nu doar domnii sunt campioni în ale vitezei.

La fel ca în etapele din anii anteriori, Cristiana s-a înscris cu mașina personală, un Seat Leon din 2010, cu motor de 1.4 benzină, „netunat” pentru competiții de viteză, dar despre care spune că este mașina cu care ea rezonează cel mai bine. Mesajul colantat pe capota mașinii, „Beast Mode On” (n.r. – modul bestie activat), este semnătura cu care tânăra polițistă se afișează la toate competițiile, pentru că, spune ea, reflectă foarte bine stilul ei atunci când se află în spatele volanului.

„Este al cincilea an consecutiv de când particip la competiția Women Rally – Bosch Car Service. Pe măsură ce timpul trece, încep să apară rezultate și mai bune. Ce îmi doresc în acest sezon este să rămân concentrată, să îmi depășesc timpii din anii precedenți, să pot urca pe podium cel puțin încă o treaptă și, cel mai important, să mă bucur la maxim de doza de adrenalină. Anul acesta, la București, concursul se va desfășura la Stadionul Național Arena, locul unde am mai concurat și în 2020 și am urcat prima dată pe podium. Oricine poate participa la acest eveniment, indiferent de vârstă, așteptăm un public pe cât se poate de numeros. La start se vor alinia 50 de femei puternice, unele la prima participare, altele deja experte la volan în astfel de competiții. Eu voi participa și de această dată la Clasa 1, clasa pentru mașini cu capacitatea motorului de până la 1.600 cmc, cu același Seat Leon și sub același motto: BeastMode pe care deja îl cunoaște toată lumea. Este mașina cu care simt că rezonez cel mai bine până acum”, ne-a spus Cristiana.

Antrenamentele înaintea etapelor au loc la circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc, pe care Cristiana le face cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Multipla campioană Elisabeta Lipa, fost ministru al Tineretului și Sportului, pilotează în deschidere

Potrivit organizatorilor, în deschiderea etapei din acest weekend, multipla campioană mondială, olimpică și europeană la canotaj, Elisabeta Lipa, fost ministru al Tineretului și Sportului și actualmente Președinte al Federației Române de Canotaj, va pilota în calitate de ambasador al Campionatului Național „Women Rally”.

„Elisabeta Lipa…pilot de curse marca Women Rally! Da, ați citit bine (…) Dacă în ediția din 2022 a dat startul festiv cu drapelul României, drapel pe care l-a arborat într-o carieră sportivă de excepție pe cele mai mari podiumuri ale planetei, misiune dusă mai departe prin intermediul sportivilor săi canotori, în acest an THE GREAT CHAMP (marea campioană – n.r.) va pilota ca ambasador, pe una dintre mașinile de la Women Rally. Este o onoare și o bucurie să o avem alături de noi sâmbătă, 13 mai, la manșele de concurs care se vor desfășura la Arena Națională, și vă invităm să admirăm împreună o sportivă de excepție în cursa adrenalinei!”, au transmis organizatorii.

La cei 31 de ani ai ei, Cristiana este mama unei fetițe în vârstă de 9 ani, lucrează în cadrul IPJ Covasna din 2017, iar pasiunea pentru curse și-a descoperit-o în urmă cu câțiva ani. Prima participare la o competiție de acest gen a avut-o în 2018, iar doi ani mai târziu a obținut locul 3 în cadrul unei etape care a avut loc tot la București.

Cea de a doua etapă a Campionatului Național „Women Rally – Bosch Car Service 2023” va avea loc la Timișoara, în perioada 16-17 iunie, iar etapa finală se va ține la Cluj-Napoca, în perioada 15-16 septembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio