Ştiri

Poliţist mai beat decât şoferul pe care îl oprise

Un poliţist arădean care făcea parte dintr-un echipaj ce efectua un control a fost mai beat decât şoferul pe care îl oprise în trafic.

Şoferul a fost prins băut la volan şi i s-a solicitat deplasarea  la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe drum, acesta a sunat la 112 şi a reclamat faptul că poliţistul care l-a oprit şi controlat este sub influenţa băuturilor alcoolice.

Publicitate

„Evenimentul a avut loc în data de 6 august. Poliţistul, care făcea parte dintr-un echipaj de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră a depistat în trafic, pe raza localităţii Botfei, un bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe timpul conducerii conducătorului auto la spitalul orăşenesc Ineu, acesta a apelat 112, sesizându-ne cu privire la starea vădită de alcoolemie a unui coleg, membru al echipajului de poliţie. Subofiţerul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luând la cunoştinţă de starea colegului nostru, conducerea IPJ a dispus de îndată cercetarea prealabilă a agentului de poliţie, urmând ca la finalul verificarilor să fie luate măsurile legale”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

Publicitate
Publicitate
banner we radio