Ştiri locale

Poliția Locală Sfântu Gheorghe va intensifica verificările în zona bisericilor pentru descurajarea cerşetoriei

Experiența anilor trecuți arată că slujbele și serviciile religioase de Paște atrag nu doar credincioșii, ci și cerșetorii. Începând din Vinerea Mare și până în Duminica Paștelui, Poliția Locală Sfântu Gheorghe va intensifica verificările în zona lăcașurilor de cult, pentru a descuraja fenomenul cerșetoriei.

„Din păcate, trebuie să spun că există persoane care abuzează de faptul că oamenii intră în spiritul sărbătorilor. Majoritatea cerșetorilor sunt minori, iar ce este și mai trist este că nu merg la cerșit din proprie inițiativă, de obicei fiind trimiși de părinți. Se întâmplă ca oamenii să le dea mâncare, dar ei nu au nevoie. Din păcate, banii pe care îi primesc de la oameni sunt cheltuiți de părinții lor pe băutură, nu pentru a le fi îmbunătățită situația acestor copii. Este greu de acceptat faptul că cel mai înțelept lucru pe care trebuie să îl faci este să nu le dai bani cerșetorilor. La Poliția Locală Sfântu Gheorghe, ne întâlnim adesea cu situații în care oamenii protejează copiii cerșetori și le cer colegilor noștri să nu îi alunge. Problema, însă, este că în astfel de cazuri copilul este doar o unealtă pentru un adult căruia nu îi pasă ce se întâmplă cu copilul său. Am avut multe exemple în care copiii cerșetori au fost duși în Centrul de plasament din strada Borvíz – părinții s-au dus în cele din urmă după ei, iar ulterior, au luat-o de la capăt, trimițându-i la cerșit. Singurul mod în care putem controla acest fenomen este dacă acești copii se întorc acasă cu mâinile goale”, subliniază Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Odată cu sosirea primăverii, polițiștii locali s-au confruntat din nou cu fenomenul comerțului stradal neautorizat, majoritatea vânzătorilor provenind din satele Araci și Hetea. De data aceasta, legumele de sezon sunt leurda și urzicile, care nu sunt plante protejate prin lege, dar vânzarea fără autorizație este în continuare interzisă. Poliția Locală Sfântu Gheorghe subliniază că principala problemă nu este vânzarea plantelor, ci cerșetorii veniți împreună cu vânzătorii, respectiv comportamentul dezordonat, mizeria și alte manifestări nedorite care însoțesc fenomenul comerțului stradal neautorizat.

Persoanele care doresc să reclame cerșetoria, sau alte probleme locale, pot face sesizări la TelVerde 0800 800 767, sau pe numărul de WhatsApp al Poliției Locale Sfântu Gheorghe: 0739 886 992.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio