Ştiri locale

Poliția Locală Sfântu Gheorghe începe sancționarea șoferilor care parchează pe pistele de biciclete

Începând de luni, 14 august, Poliția Locală Sfântu Gheorghe va acorda prioritate verificării pistelor pentru biciclete din municipiu, în vederea identificării și sancționării șoferilor care parchează neregulamentar pe benzile destinate cicliștilor.

Știm că multor persoane nu le place să circule cu bicicleta în zone unde nu există piste special amenajate în acest sens. O pistă sau o bandă pentru bicicliști reprezintă un element de siguranță suplimentar pentru bicicliști și credem că este important ca aceștia să poată circula liber. Au existat reclamații privind mașinile parcate pe pista de biciclete de pe strada Oltului, porțiunea străzii Nicolae Bălcescu care duce spre Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar colegii noștri verifică mereu astfel de sesizări. Considerăm că este important ca toți utilizatorii  drumurilor din oraș să îi respecte pe ceilalți participanți la trafic, atât atunci când parchează mașinile, cât și când sunt în mișcare, pentru că astfel de lucruri mărunte fac orașul mai locuibil”, a declarat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Șoferii care parchează pe pistele pentru biciclete riscă amenzi cuprinse între 290 și 435 de lei și două puncte de penalizare, inclusiv în cazul sesizărilor primite la numărul de WhatsApp al Poliției Locale – 0739 886 992, sau la numărul gratuit 0800 800 767.

Poliția Locală atrage atenția și asupra faptului că în Piața Mihai Viteazul din municipiu sunt interzise acrobațiile cu BMX, biciclete de trial și skateboard – locul desemnat pentru astfel de activități este skatepark-ul amenajat lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” care urmează să fie inaugurat în curând.

Mersul pe bicicletă este interzis în Parcul Elisabeta, dar este permis în Piața Libertății – desigur, și aici este extrem de important ca bicicliștii să acorde atenție pietonilor.

În conformitate cu legislația în vigoare privind circulația cu trotinetele electrice pe drumurile publice, acestea pot fi utilizate numai pe sectoarele de drum desemnate sau, în absența unor astfel de porțiuni, pe drumurile publice – în acest ultim caz, este important de reținut că circulația este permisă numai pe sectoarele unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio