Ştiri locale

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe anunţă mai multe controale în cazul autoturismelor parcate în stațiile de autobuz și taxi 

Poliția Locală Sfântu Gheorghe acordă o atenție deosebită autoturismelor parcate sau staționate neregulamentar pe străzile din oraș, inclusiv în stațiile de taxi și în apropierea stațiilor de autobuz. Numai de la începutul acestui an au fost constatate 49 de astfel de abateri ale șoferilor, fiind aplicate 27 de avertismente și 22 de amenzi în valoare totală de peste 7.000 de lei. La fel ca în cazul amenzii, avertismentul este însoțit de două puncte de penalizare, iar parcarea neregulamentară atrage o sancțiune contravențională de 330 de lei.

„Este important de știut că taximetriștii plătesc o taxă pentru a avea un spațiu special amenajat pentru ei, iar în cazul autobuzelor, este și mai important să aibă stații în formă de golf, pentru a nu bloca traficul, dar și pentru siguranța pasagerilor, care pot coborî direct pe trotuar. Fenomenul șoferilor care opresc în stații s-a extins în mai multe părți ale orașului, iar pe termen lung acest obicei creează, evident, probleme. De la începutul anului, angajații noștri au intensificat controalele în stațiile de autobuz și de taxi”, a spus Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Poliția Locală le reamintește șoferilor că legislația în vigoare interzice parcarea sau staționarea în toate zonele unde există marcaje hașurate pe carosabil, inclusiv în zona de protecție a trecerilor de pietoni. Deși pe strada Grigore Bălan sunt două stații în care fie lipsește marcajul din alveolă, fie indicatorul cu semnul de stație autobuz, oprirea și staționarea sunt interzise și în aceste locații..

„În ultimele zile, colegii noștri au aplicat mai multe avertismente, dar în cel de-al doilea caz evident că se ajunge la sancțiuni. Îi rugăm pe locuitorii orașului să-și parcheze mașinile în așa fel încât să nu deranjeze traficul, pentru că dacă autobuzul nu poate opri în dreptul stației, va fi nevoit să oprească pe mijlocul drumului, iar șoferii care intră în depășire sunt forțați să calce linia dublă continuă, ceea ce îi poate costa permisul de conducere”, a declarat István Hadnagy.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio