Ştiri locale

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a reluat ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public

Poliția Locală Sfântu Gheorghe a reluat ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public. Prima acțiune din acest an a avut loc pe 27 martie, fiind eliberate, astfel, 4 locuri de parcare. Polițiștii locali acționează constant pentru a se asigura că locurile publice de parcare sunt accesibile celor care chiar au nevoie de ele.

„Eliberarea locurilor de parcare este o activitate pe care trebuie să o facem în permanență, pentru că întotdeauna apare câte un vehicul care îndeplinește criteriile pentru a fi considerat abandonat:  fie nu are asigurare, fie are ITP-ul expirat, sau în mod evident nu a mai fost mutat de mult timp. Primim multe sesizări cu privire la mașinile abandonate, dar de multe ori se întâmplă și ca acestea să nu fie parcate pe domeniul public, iar noi nu suntem autorizați să acționăm pe terenurile private”, a declarat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Ca de obicei, mașinile ridicate de pe domeniul public au fost transportate temporar la sediul Serviciului de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, unde proprietarii se pot prezenta în termen de 10 de zile pentru a le revendica, în caz contrar, Municipalitatea le va valorifica pe post de fier vechi.

Biroul de Circulație al Poliției Locale a planificat să ridice de pe domeniul public 9 autoturisme considerate abandonate. Dintre acestea, unul a fost deja mutat de către proprietar, 4 au fost ridicate în data de 27 martie, iar celelalte 4 mașini vor fi ridicate în cursul lunii viitoare.

Personalul Poliției Locale subliniază că nu este suficient ca proprietarii să mute aceste vehicule în alte locuri, deoarece dacă spațiile respective aparțin tot de domeniul public, acestea vor fi ridicate.

Sesizările privind mașinile abandonate pot fi făcute atât la numărul de WhatsApp al Poliției Locale: 0739 886 992, cât și la TelVerde: 0800 800 767.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio