Ştiri locale

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a confiscat patru căruţe în ultimele săptămâni

Deși prezența căruțelor trase de cai în traficul urban nu este ceva obișnuit în Sfântu Gheorghe, polițiștii locali au intervenit în mai multe cazuri la solicitarea locuitorilor, astfel că în ultimele săptămâni 4 căruțe au fost confiscate.

Traficul de căruțe nu este ilegal în sine: dacă căruța are o plăcuță galbenă sau permisiunea Primăriei de a circula pe o anumită porțiune de drum și la o anumită oră, este perfect în regulă. Nu sunt mulți, dar unii fermieri încă mai folosesc căruțele pentru muncile câmpului. Experiența noastră este că aceștia nu compromit siguranța traficului. Din nefericire, nu același lucru se poate spune despre căruțele confiscate de colegii noștri, astfel că acestea au trebuit să fie retrase din circulație conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Local”, a explicat directorul Poliţiei Locale, Hadnagy István.

Sesizările privind căruțele au fost primite în număr mai mare de pe strada Mikes Kelemen, strada Energiei și din zona de la ieșirea din oraș spre Arcuş, dar şi în cartierele Simeria şi Ciucului.

Potrivit Primăriei, până acum în acest an au fost acordate 8 autorizaţii valabile pentru căruțe, dar în zonele menționate mai sus sunt mult mai multe astfel de vehicule.

Hadnagy István a mai declarat: „Cea mai mare problemă este că, în cazul în care aceste căruţe neautorizate provoacă daune unei mașini parcate, de exemplu, proprietarul mașinii rămâne cu paguba. De asemenea, cele mai frecvente rapoarte de accidente sunt legate de faptul că au fost depistați căruțași care conduc imprudent și cu viteză”.

Căruțele confiscate pot fi răscumpărate de proprietar timp de 15 zile, după ce se achită 200 de lei pentru fiecare zi trecută de la confiscare. După cele 15 zile, partea metalică a căruței va fi valorificată ca fier vechi.

Poliția Locală din Sfântu Gheorghe atrage atenția că, dacă cineva se confruntă cu o problemă similară sau care ţine de competenţa Poliției Locale, poate sesiza acest lucru la numărul verde 0800 800 767, prin WhatsApp la 0739 886 992 sau pe Facebook AICI.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio