Ştiri locale

Poliția Locală reia verificarea dubelor parcate în cartierele din Sfântu Gheorghe

Prezența autovehiculelor de transport marfă parcate în zonele rezidențiale este în continuare o problemă în județ. La Sfântu Gheorghe, Poliția Locală va relua, începând din data de 5 mai, controalele tematice în acest sens.

Șeful Poliției Locale, Hadnagy István, afirmă că deși nu există locații în care astfel de abateri să se înregistreze într-un număr deosebit de mare, nu se poate spune că problema este inexistentă. Spre exemplu, în cursul anului trecut au fost aplicate în total 51 de amenzi.

„În ultimii ani, Primăria a extins numărul locurilor de parcare, odată cu lucrările de renovare derulate, deci cu siguranță sunt mai multe locuri de parcare decât înainte, dar și numărul mașinilor este în creștere. Scopul Poliției Locale este de a se asigura că locurile de parcare din jurul blocurilor sunt folosite de locuitori. O hotărâre din 2019 a Consiliului Local interzice vehiculelor de mărfuri cu greutate mai mare de 1,9 tone să parcheze în zonele rezidențiale între orele 18:00 și 06:00. Întrucât am primit mai multe sesizări în acest sens, colegii noștri vor face acum controale mai amănunțite”, a precizat Hadnagy István.

Potrivit acestuia, situația generală s-a îmbunătățit în ultimii ani, în trecut existând mai multe exemple când camioanele și dubele erau parcate în apropierea blocurilor de locuit. Din fericire, această situație s-a remediat, astfel că pe timpul nopții majoritatea camioanelor sunt oprite în parcarea de pe strada Constructorilor, iar un număr semnificativ de firme își parchează vehiculele comerciale pe terenurile proprii.

Hadnagy István nu recomandă parcarea dubelor pe bd. Gen. Grigore Bălan tronsonul dintre magazinul Penny și strada Țigaretei, nefiind teren în totalitate public, iar executantul care realizează lucrările de reabilitare a drumului ocupă o parte semnificativă a acelui tronson.

Locuitorii municipiului pot sesiza astfel de probleme apelând gratuit „linia verde” – 0800 800 767.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe,
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio