Ştiri locale

Poliția Locală din Târgu Secuiesc, dotată cu două autoturisme electrice, cu finanțare de la Ministerul Mediului

Primăria municipiului Târgu Secuiesc a achiziționat două mașini electrice marca Dacia Spring, cu ajutorul unei finanțări nerambursabile în valoare de 240.000 de lei, obținută prin programul Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului de Mediu.

Potrivit autorităților locale, cele două autoturisme, care au intrat în dotarea Poliției Locale Târgu Secuiesc, reprezintă „încă un pas spre o sustenabilitate mai ecologică și mai ușoară”.

Publicitate

„În cadrul programului AFM Rabla Plus, am primit o finanțare nerambursabilă pentru două autoturisme Dacia Spring complet electrice, finanțate în proporție de 100% de Ministerul Mediului. Suma câștigată este de 240.000 de lei. Mașinile electrice au fost puse la dispoziția Poliției Locale”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Conform ghidului de finanțare, instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale beneficiază de un ecotichet în valoare de 120.000 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Scopul programului Rabla Plus, derulat de Ministerul Mediului prin Administrația Fondului de Mediu, este scoaterea din circulație a autovehiculelor poluante și achiziționarea de vehicule noi, prietenoase cu mediul.

A doua sesiune de înscriere pentru persoane fizice, persoane juridice şi UAT-uri în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră 2020-2024 se derulează în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie.

Pentru această etapă, bugetul alocat programului Rabla Clasic este de 222.457.000 lei, iar pentru programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 272.468.500 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio