Ştiri locale

Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu şi-a întrerupt activitatea

Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu şi-a întrerupt luni activitatea din cauza grevei generale declanşate la nivel naţional de angajaţii din sistem, iar pe parcursul acestei zile vor fi acordate consultaţii medicale, a declarat liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată ca urmare a faptului că mulţi pacienţi provin din alte localităţi ale judeţului şi au făcut un efort pentru a veni până la Sfântu Gheorghe.

„Greva a început în această dimineaţă şi în judeţul Covasna, în câteva locuri mai timid. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe am avut discuţii până vineri seara târziu şi, uitându-ne pe programatorul din ambulatoriu şi văzând că sunt mulţi oameni din provincie care poate nu sunt informaţi cu privire la grevă, am convenit ca în prima zi Policlinica să lucreze. Dacă mâine continuă greva, atunci se opreşte şi Policlinica. La Spitalul Judeţean angajaţii nu ies în curte, vor sta pe secţii, personalul TESA nu lucrează, dar se vor asigura toate urgenţele. La Spitalul de Cardiologie din Covasna personalul TESA a oprit lucrul total, pe secţii se asigură supravegherea pacienţilor, iar o parte dintre angajaţi vor ieşi în curte, iar la Spitalul din Târgu Secuiesc la fel”, a declarat Vasile Neagovici.

El a mai spus că Sanitas a încheiat protocoale cu toate unităţile sanitare publice din judeţ, în care s-au stipulat serviciile medicale care vor fi asigurate pe perioada grevei generale.

„Legea spune că trebuie să asigurăm o treime din activitate, noi vom asigura urgenţele, dar ne vom uita şi la celelalte cazuri, pentru că sunt situaţii particulare. Aşteptăm rezultatul discuţiilor de azi de la Bucureşti, de la Camera Deputaţilor, iar dacă ni se aprobă cererile suspendăm acţiunile de protest încă din această seară”, a mai spus Vasile Neagovici.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio