Ştiri locale

Podul spre cartierul Simeria va fi reabilitat. Primăria va crea şi 11 locuri noi de parcare

Podul care leagă Parcul Central de strada Vasile Goldiș din Cartierul Simeria va fi reabilitat, iar pe terenul aflat sub pasajul rutier vor fi amenajate 11 locuri noi de parcare.

Valoarea totală a investiției se cifrează la peste 2,1 milioane de lei, din care partea de cheltuieli care reprezintă construcții+montaj este de aproximativ 1,8 milioane lei, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de investiții.

„Sub acțiunea traficului, a factorilor climaterici și a lipsei lucrărilor de întreținere, pasajul s-a degradat, prezentând defecțiuni majore. Se propun lucrări de reabilitare și consolidare a culeei și a pilei, a suprastructurii și a căii de rulare, dar și lucrări la rampele de acces. În plus, se va realiza iluminatul arhitectural inclus în parapetele pietonale conform proiectului inițial și amenajarea unei parcări în suprafață de 325 mp pe terenul aflat în zonă și sub deschiderea a doua a pasajului, ce va asigura un număr de 11  locuri de parcare”, se arată în document.

Printre deficiențele majore constatate se numără distrugeri ale grinzilor principale, urme de rugină și deformare, produse de-a lungul timpului de vehicule cu gabarit depășit, existând porțiuni din care betonul s-a desprins.

Investiția ar urma să contribuie, printre altele, la creșterea siguranței de deplasare la nivelul pasajului și la dezvoltarea municipiului.

Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Documentației de Avizare a obiectivului de investiții ,,Reabilitarea pasajului rutier situat pe str. Gábor Áron care supratraversează str. Libertății” a fost aprobat la sfârșitul săptămânii trecute, în ședința Consiliului Local Municipal din luna noiembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio