Ştiri locale, Video

VIDEO. Mircea Duşa (MApN): „Podul de la Iarăş va fi refăcut cu fonduri pentru situaţii de urgenţă”

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) Mircea Duşa a participat luni la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Covasna, desfăşurată în comuna Hăghig şi a inspectat podul din satul aparţinător Iarăş, care a fost distrus de o viitură în noaptea de sâmbătă spre duminică, menţionând că acesta va fi refăcut din fonduri pentru situaţii de urgenţă.

„Din dispoziţia doamnei prim-ministru, m-am deplasat în localitatea Hăghig ca să văd care sunt urmările viiturii. (…) Am fost informat de CJSU şi Comitetul comunal că în momentul de faţă nu sunt afectate gospodăriile populaţiei. Au fost afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică 230 de case, dar în momentul de faţă acestea sunt alimentate provizoriu cu un generator, până se reface linia electrică. Cea mai mare distrugere este podul care asigură căile de circulaţie în sat, pod care a fost distrus de viitură. Am discutat cu primarul localităţii şi cu prefectul judeţului faptul că, urgent, trebuie să realizeze evaluarea pagubei privind acest pod, astfel încât în scurt timp, după ce se parcurg procedurile legale, adică evaluarea, aprobarea în CJSU a acestei evaluări, transmiterea proiectului de hotărâre de guvern către Ministerul Dezvoltării, proiect semnat de prefect şi de Consiliul Judeţean, din fondurile alocate pentru situaţii de urgenţă să alocăm bani pentru refacerea podului”, a declarat Mircea Duşa.

Acesta a mai menţionat că, la solicitarea autorităţilor covăsnene, militarii de la Batalionul de Vânători de Munte ‘Cireşoaia’ din Sfântu Gheorghe au intervenit, alături de celelalte forţe, pentru limitarea efectelor inundaţiilor din ultimele zile.

În urma ploilor torenţiale din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pârâul din satul Iarăş a ieşit din matcă şi a afectat 35 de gospodării, un pod, trei fântâni şi trei stâlpi de înaltă tensiune.

Autorităţile sunt în continuare în alertă, deoarece judeţul Covasna se află sub cod portocaliu de ploaie.

Ploile de săptămâna trecută au afectat în total 19 unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Covasna, cele mai grave probleme fiind înregistrate în satele Băcel, din comuna Chichiş şi Lunca Mărcuşului, din comuna Dobârlău, care au fost inundate după ce digul de protecţie de pe malul drept al râului Tărlung a cedat sub presiunea apelor.

Pe raza judeţului Covasna traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale, cu excepţia DN11 B, care este surpat în zona localităţii Sânzieni.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio