Ştiri locale

Petiţie semnată de sute persoane pentru redeschiderea sălilor de fitness în Sfântu Gheorghe

Aproape 600 de persoane au semnat o petiţie online prin care solicită redeschiderea sălilor de fitness din municipiul Sfântu Gheorghe, localitate aflată în scenariul roşu ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19.

Printre argumentele invocate în favoarea redeschiderii acestora se numără faptul că sălile de antrenament, în condiţiile respectării condiţiilor sanitare, nu reprezintă un pericol de infectare cu noul coronavirus mai mare decât un supermarket sau mijloacele de transport în comun, iar activitatea sportivă este benefică pentru întărirea sistemului imunitar.

Publicitate

„Având în vedere că activitatea sălilor este suspendată din data de 20 octombrie 2020, ceea ce afectează atât pe sportivii, antrenorii, cât şi proprietarii sălilor, solicităm redeschiderea sălilor de antrenament şi fitness din municipiul Sfântu Gheorghe. Motivăm cererea noastră prin faptul că decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna cu privire la închiderea sălilor de antrenament şi fitness din municipiul Sfântu Gheorghe este unică între toate zonele declarate ‘roşii’ din România (…) Utilizarea sălilor cu respectarea condiţiilor de igienă şi dezinfectare nu reprezintă pericol mai mare decât un supermarket, mijloc de transport în comun, iar activitatea sportivă întăreşte sistemul imunitar”, se arată în petiţia on-line.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat că sălile de antrenament şi fitness vor fi deschise doar în momentul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori.

„Măsura este stabilită după Hotărârea Guvernului 856, s-a instituit şi în hotărârea noastră de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă numărul 47, se menţine şi în aceste hotărâri 50, 51 şi 52. Sălile de fitness şi sport, aşa este paragraful, se referă doar la pregătirea fizică individuală sau de grup a persoanelor fizice, deci nu sunt activităţi gen competiţii sportive, care sunt tratate într-un alt punct şi care sunt permise cu respectarea ordinului comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Sportului şi Tineretului. Deci deocamdată, până când nu scădem sub procentul respectiv de 3 la mie, nu putem să dăm drumul activităţilor în sălile de sport şi fitness pentru pregătirea fizică individuală sau de grupă a persoanelor fizice (…) Vedeţi că ordinul comun prevede o suprafaţă care să fie alocată fiecărei persoane participante şi alte condiţii pe lângă aceasta. (…) Sperăm să reuşim să le redeschidem după 14 zile. Deja vedeţi că începe să se scurgă zilele în favoarea noastră, adică se vede că a mai scăzut un pic procentul de infectare la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe şi sperăm ca măsurile luate să producă efectele scontate”, a declarat prefectul Iulian Todor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio