Ştiri locale

Peste 80 de elevi covăsneni au solicitat 200 de euro de la stat pentru a achiziționa calculatoare. Procedura se va finaliza până la sfârșitul lunii noiembrie

Peste 80 de elevi din judeţul Covasna vor beneficia de câte un ajutor financiar în valoare de 200 de euro din partea statului pentru achiziţionarea de calculatoare. Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Covasna, publicat pe site-ul Prefecturii, bonurile valorice vor ajunge în județ în perioada următoare, iar procedura de achiziție a calculatoarelor trebuie finalizată până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Pe baza Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, în anul școlar 2022-2023,  82 elevi  din județ beneficiază de acest sprijin financiar în vederea achiziționării unui calculator. Urmează să sosească bonurile valorice și, până la sfârșitul lunii noiembrie, trebuie finalizată toată procedura de achiziție”, se arată în raportul IȘJ Covasna.

Aceeași sursă precizează că programul a început în anul 2004, iar până în prezent, 5.576 de familii din județul Covasna au beneficiat de acest sprijin financiar.

Conform Edupedu.ro, beneficiarii acestui program sunt elevii și studenții cu vârste de până la  26 de ani, înscriși în învățământul de stat și particular acreditat, care provin din familii cu venitul brut / membru mai mic sau egal cu 500 de lei. Bugetul alocat pentru acest an este de 1,7 milioane de lei.

Anul trecut, aproape 2.000 de elevi din țară au fost selectați de Ministerul Educației pentru a primi acest ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare.

Pentru a putea obține ajutorul financiar, beneficiarii trebuie să completeze și să depună o cerere-tip la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, împreună cu o copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate; acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei; o declarație pe propria răspundere că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut în lege, respectiv că familia dispune de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator cu o configurație minimă standard.

Dosarul mai trebuie să conțină și o adeverință eliberată de unitatea de învățământ la care este înscris solicitantul, din care să rezulte media generală/calificativul și numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior depunerii cererii (cu excepția elevilor clasei I); iar în cazul studenților, și o adeverință din care să rezulte că au promovat minimum 45 de credite în anul universitar anterior depunerii cererii (cu excepția studenților din anul I).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio