Ştiri locale

Peste 70 de nașteri în noiembrie la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe. Aproape 1.900 de pacienți la Urgențe

În luna noiembrie, la Urgenţele Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe s-au prezentat în total 1.895 de pacienţi, dintre care 174 minori, iar în 855 de cazuri a fost nevoie de spitalizare, arată datele unității medicale.

Printre pacienți s-au numărat și victime ale unor accidente rutiere, aduse la Urgență în stare gravă, cu traumatisme toracice, fracturi de bază de craniu, rupturi de vezică urinară, sau fracturi de bazin.

Publicitate

Tot în ultima lună, au venit pe lume 71 de nou-născuți, iar managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, a afirmat într-o conferință de presă că s-a observat o scădere a intervențiilor chirurgicale.

„Numărul cazurilor de spitalizare continuă în luna noiembrie este de 990, respectiv 244 de cazuri de spitalizări de zi. Observăm o scădere a numărului intervenţiilor chirurgicale, în luna noiembrie sau fost 168. Printre intervenții amintim o operaţie de îndepărtare laparoscopică a calculilor care s-au mişcat şi s-au împotmolit în uretra unui pacient, tumorile în diferite stadii, dar mai ales cele avansate, diferite traumatisme. În luna noiembrie, în spitalul nostru au născut 70 de mămici, au adus pe lume în total 71 nou născuţi, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre gemeni”, a precizat conducerea Spitalului.

„Persoanele care au simptome caracteristice AVC-ului să se prezinte urgent la spital!”

Medicii Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe au realizat în luna noiembrie 4 proceduri de tromboliză, în cazul pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale. András-Nagy Róbert a subliniat că este extrem de important ca persoanele care au simptome caracteristice AVC-ului ischemic să se prezinte în cel mai scurt timp la Spital pentru a primi tratament.    

„Legat de tromboliză, în noiembrie am realizat 4 intervenţii, şi aici subliniez faptul că cel mai important lucru este ca persoanele care văd o simptomatologie caracteristică AVC-ului ischemic să se prezinte la Urgenţă în cel mai scurt timp posibil”, a spus managerul unității medicale.

În ceea ce privește activitatea de Terapie Intensivă, comparativ cu luna octombrie când pe această secție au fost internați 100 de pacienți, dintre care 36 diagnosticați cu Covid-19, luna trecută numărul pacienților internați a crescut la 122, dintre care 60 infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Laboratorul RT-PCR al Spitalului Județean a prelucrat în ultima perioadă un număr de 1.840 de teste pentru depistarea coronavirusului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio