Ştiri locale

Peste 67% dintre elevii și preșcolarii din județul Covasna merg la cursuri fizic săptămâna viitoare

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a actualizat situația școlilor și grădinițelor din județ, după ce, vineri, Ministerul Educației a modificat ordinul comun privind scenariile de desfășurare a orelor, astfel încât în localitățile cu incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori orele să se poată desfășura cu prezență fizică, indiferent dacă se atinge sau nu pragul de 60% personal didactic vaccinat anti-Covid.

Situația actualizată a unităților de învățământ din județul Covasna pentru săptămâna 22-26 noiembrie o găsiți AICI.

Publicitate

Conform datelor postate pe site-ul Inspectoratului, 210 unități de învățământ se află în una dintre cele două situații (vaccinare peste 60% sau rată de incidenţă sub 3 la mie în localitate), în vreme ce restul de 99 vor continua activitatea în online (vaccinare sub 60% şi rată de incidenţă peste 3 la mie în localitate).

Astfel, în săptămâna 22-26 noiembrie, vor merge la școală fizic 21.669 de elevi și preșcolari din totalul celor 32.227 înscriși în învățământul preuniversitar covăsnean. Alţi 10.558 de copii covăsneni vor învăţa online.

Inspectorul școlar general Kiss Imre a transmis că la actualizarea situației au fost luate în considerare ambele praguri stabilite de Minister, respectiv rata de vaccinare de peste 60% a personalului din învățământ, și rata de infectare de sub 3 la mie în localitatea în care se află unitatea de învățământ.

La Sfântu Gheorghe, din totalul celor 34 de unități de învățământ, 24 vor derula activitatea cu prezență fizică.

Conform IȘJ Covasna, 61 de unități de învățământ figurează având 0% rată de vaccinare în rândul personalului angajat, însă în 38 dintre acestea cursurile se vor desfășura cu prezență fizică, întrucât rata de incidență în localitate este de sub 3 cazuri la mia de locuitori.

În schimb, un număr de 18 unități de învățământ figurează ca având 100% rată de vaccinare în rândul angajaților.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio