Ştiri locale

Peste 60% din bugetul stațiunii Covasna pentru acest an merge către dezvoltare

Stațiunea Covasna va avea în acest an un buget de venituri de peste 76,89 de milioane de lei,  circa 60% din sumă, respectiv 48,74 de milioane de lei, urmând să fie alocată dezvoltării. Tot către dezvoltare va merge și excedentul de 639.593 lei din bugetul pe anul anterior, astfel că suma totală alocată capitolului „Dezvoltare” va depăși 50 de milioane de lei.

Pentru funcționarea aparatului propriu, consilierii locali au aprobat în ședința de luni alocarea sumei de 28,06 milioane de lei, iar instituțiilor aflate în subordinea Primăriei li s-a alocat suma de 1,78 milioane de lei, din care 1,47 de milioane de lei vor merge către Casa de Cultură și 317.000 de lei către unitățile de învățământ. Tot la capitolul funcționare, a fost alocată suma de 760.000, iar pentru cultură, recreere și religie au fost alocate 3,4 milioane de lei.

În ceea ce privește dezvoltarea, pentru iluminatul public și electrificările rurale s-a alocat suma de peste 1,1 milioane de lei, pentru protecția mediului peste 6,2 milioane de lei, pentru transport rutier și străzi câte 2,6 milioane de lei, iar pentru turism 2.4 milioane de lei.

Sumele alocate în bugetul pentru acest an au fost publicate pe site-ul Primăriei (AICI)

Autoritățile locale mizează și în acest an pe atragerea fondurilor europene și guvernamentale în vederea realizării investițiilor propuse, iar printre investițiile care  vor fi realizare cu finanțare europeană figurează, reabilitarea termică a Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” și a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” (PNRR), construirea de locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ, reabilitarea energetică a blocurilor, sau amenajarea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

De asemenea, autoritățile locale au în plan și reabilitarea parcului central, amenajarea unui skate park dar și a unui observator panoramic.

(Ioana Ardeleanu)   

Publicitate
banner we radio