Ştiri locale

Peste 56 de tone de sticle colectate la Sfântu Gheorghe în două zile

În schimbul sticlelor, oamenii au primit 9.680 de doze de bere și 1.619 litri de apă

Şi a doua campanie de colectare de sticle organizată de TEGA la Sfântu Gheorghe în acest an a fost un succes, directorul companiei, Máthé László, lăudând campania şi implicarea oamenilor.

Publicitate

„La începutul acestui an, la Sfântu Gheorghe au fost colectate în total 66,674 tone de sticlă. Acum, la colectarea din 24-25 iunie, am văzut încă de vineri că mulți oameni au adus o mulțime de sticlă. Tradus în cifre, cel mai de succes punct de colectare a fost Sala Sporturilor „Szabó Kati”, sâmbătă, cu 7,120 kg de sticle – aici a fost solicitată cea mai multă apă, cu un total de 290 de litri. Locurile doi și trei au fost ocupate de punctul de colectare de lângă autogară, unde vineri s-au colectat 6.680 kg de sticle, iar sâmbătă 5.795 kg”, a declarat Máthé László.

Este pentru prima dată când TEGA a oferit la alegere şi apă, pe lângă bere, în cadrul colectării de sticle: în total, în cele două zile la Sfântu Gheorghe au fost colectate 56.634 kg de sticle, în schimbul cărora locuitorii orașului au primit 9.680 de doze de bere și 1.619 litri de apă minerală.

„Cred că a fost o decizie bună, pentru că oamenii au cerut apă și am încercat să le satisfacem cererea. Berea a fost, evident, mai populară, dar putem spune că a existat un interes deosebit și pentru apă. Același lucru îl vom face și în următoarea campanie la Sfântu Gheorghe, dar deocamdată nu vom schimba sistemul în zona rurală. Aș dori să atrag atenția celor interesați asupra faptului că anul acesta vom avea încă o acţiune de colectare de sticle, deoarece scopul nostru este de a recicla sticlele în loc să le trimitem la groapa de gunoi. Cred că rezultatele sunt pozitive, suntem surprinși de cantitatea de sticlă pe care o avem, așa că trebuie să continuăm”, a declarat Máthé László.

Cantitățile colectate pentru fiecare locație sunt: Sala Sporturilor „Szabó Kati” 12.650 kg, Cartierul Gării 15.675 kg, Str. Kós Károly 9.920 kg, Piaţa Calvin 6.575 kg, lângă Penny Market 7.318 kg, depozitul din str. Energiei 7.496 kg. Cantitatea cea mai mare de sticle depuse de o singură persoană a fost de 775 kg, minimul 1 kg de o doamnă în vârstă,  iar un total de 910 persoane au adus sticle, 21% dintre acestea solicitând apă sau bere și apă (deoarece a fost posibil să se solicite şi împreună).

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio