Ştiri locale

Peste 50% dintre candidații care au promovat proba scrisă pentru postul de asistent medical la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe, admiși și la proba interviului

Circa 54% dintre candidații care au obținut note de trecere la examenul scris pentru ocuparea posturilor de asistent medical generalist cu normă întreagă, scoase la concurs de Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, au promovat și proba interviului, care a avut loc în data de 27 mai. În urma contestațiilor și după susținerea probei finale, 20 din cei 37 de candidați rămași în cursă au fost declarați admiși. 

Rezultatele finale au fost publicate anonim (cod de identificare) pe site-ul și pe pagina de Facebook a spitalului (AICI). Doar doi candidați au obținut punctaj maxim la ambele probe, respectiv 100 de puncte. „Ultima medie” cu care un candidat a fost declarat admis a fost 69,66 puncte. 

 Astfel, pentru secția de Cardiologie au fost admiși 2 din cei 4 candidați înscriși, pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă au fost admiși 2 din cei 6 candidați, iar la Chirurgie Generală au fost declarați admiși 2 candidați, alți 3 fiind respinși. 

Pentru secția de Obstetrică-Ginecologie doar un candidat din cei 3 înscriși a trecut toate probele, iar pentru secția de Ortopedie-Traumatologie doar 2 dintre cei 11 candidați aflați în cursa pentru ocuparea unui post au fost trecut și proba interviului.

Pe de altă parte, la secția de Pediatrie, toți cei 3 candidați au fost respinși, la fel și la secția de Medicină Internă, unde cei doi candidați nu au obținut punctaj suficient. La secția de Neurologie au fost admiși 2 din cei 4 candidați, iar la compartimentul de Hematologie doar unul dintre cei 4 candidați a fost declarat admis. 

La secția de Boli infecțioase copii, Laboratorul de anatomie patologică, Laboratorul de explorări funcționale și Ambulatorul integrat a existat câte un singur candidat, toți fiind declarați admiși, cu excepția celui din urmă.   

Pentru Blocul operator, un singur candidat dintre cei 2 aflați în cursa pentru ocuparea unui post a trecut de proba interviului, iar la Transfuzii Sanguine doar unul dintre cei 4 candidați a  fost admis, în vreme ce pentru UPU/SMURD au promovat proba interviului 3 persoane din 8 înscrise.  

Amintim că în urma unui memoriu depus de conducerea unității medicale la începutul acestui an, Ministerul Sănătății a aprobat deblocarea a 24 de posturi de asistent medical cu normă întreagă și a altor 28 de posturi de medici pentru Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. Pentru posturile de asistent medical generalist s-au înscris 60 de candidați.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio