Ştiri locale

Peste 400 de cazuri de rujeolă în județul Covasna de la începutul acestui an. Cele mai multe infectări provin din comunitățile defavorizate

Numărul cazurilor de rujeolă confirmate în județul Covasna de la începutul acestui an a trecut de 400, iar incidența ne plasează în continuare pe locul 3 la nivel național, după județele Brașov și Mureș.

Conform celor mai recente date ale Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (AICI), până în data de 24 martie a.c., la nivel național au fost confirmate 9.695 de cazuri de rujeolă în 40 de județe și municipiul București, iar 11 pacienți și-au pierdut viața în urma complicațiilor (4 în județul Brașov, 4 în București și câte unul în județele Giurgiu Mureș și Argeș).

Publicitate

În ultimele aproape trei săptămâni, în județul Covasna s-au înregistrat peste 70 de noi îmbolnăviri, numărul total al cazurilor confirmate de la începutul epidemiei ajungând la 413. Rata de incidență la nivelul județului a ajuns la 207.47 la suta de mii de locuitori.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții DSP Covasna în ultimele luni, majoritatea pacienților provin din zonele Araci, Hetea, Doboșeni și Sfântu Gheorghe, din comunități unde rata de vaccinare este extrem de redusă.

La nivel național, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Braşov – 1.526 şi Mureş – 1.074, dar şi în Bucureşti – 1.127, unde incidența este de doar 65.10 la suta de mii de locuitori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio