Ştiri locale

Peste 40 de trusouri pentru nou-născuți, în valoare de 1.000 de lei, acordate de Primăria Covasna anul trecut. Suma ar putea fi majorată

Peste 40 de familii cu nou-născuți din orașul Covasna au depus anul trecut cereri pentru a beneficia de tichete sociale în valoare de 1.000 de lei, în vederea achiziționării unor produse necesare îngrijirii bebelușilor. Programul de sprijinire a proaspeților părinți a fost lansat de Primăria stațiunii în urmă cu aproape 3 ani, la inițiativa consilierului local Nicolae Enea, cu scopul de a stimula natalitatea, respectiv pentru a încuraja tinerele cupluri să își formeze o familie în această localitate.

Consilierul a transmis că va propune ca, începând cu anul 2025, acest sprijin să fie majorat la 1.500 de lei.

Publicitate

„În cursul anului 2023 s-au înregistrat 43 cereri pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, fiecare familie primind suma de 1.000 lei pentru copilul nou-născut. Precizez că această formă de sprijin a familiei a fost declanșată de subsemnatul pe modelul hotărârii municipiului Brașov, municipiu care în prezent acordă suma de 2.000 lei pentru fiecare nou-născut. Următoarea inițiativă va fi propunerea de majorare a acestui sprijin la suma de 1.500 începând cu anul 2025”, a transmis consilierul local Nicolae Enea.

Una dintre principalele condiții pentru a beneficia de aceste trusouri este ca părinții să depună o cerere în acest sens într-un termen de cel mult 2 luni după externarea mamei și a bebelușului din maternitate. De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul stabil în localitatea Covasna și să nu aibă datorii la bugetul local. Bebelușul poate fi adus pe lume în oricare spital din țară, nefiind o condiție ca mama să nască în localitatea Covasna.

Tot din anul 2021, acest program de sprijinire a familiilor cu nou-născuți funcționează și în comuna Micfalău, însă autoritățile locale au decis anul trecut să dubleze valoarea trusoului, astfel că fiecare bebeluș primește la naștere pachete cu produse de îngrijire în valoare de 2.000 de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio