Ştiri locale

Peste 40 de producători locali covăsneni înscriși pe platforma online a primului Mall Țărănesc. Numărul lor s-a dublat în ultimul an

45 de fermieri, producători și meșteșugari din județul Covasna pot fi găsiți la primul Mall Țărănesc online dedicat vânzării de produse proaspete tradiționale, iar numărul lor s-a dublat față de luna iulie a anului trecut.

Economia a fost grav afectată de pandemia COVID-19, așa încât această inițiativă de tip cerere-ofertă online a venit în sprijinul micilor producători locali, dar și al persoanelor mult prea ocupate ca să mai facă „piața” după programul de lucru.

Publicitate

Platforma, realizată la inițiativa Asociației „Creștem România Împreună” din Brașov și lansată în 2017, are la ora actuală cea mai mare bază de date cu gospodari autentici, peste 1.000 din toată țara.

„Mall Țărănesc este platforma online care pune împreună familiile de la oraș cu gospodăriile de la țară. Aici îi descoperi pe micii producători de lângă tine, sau pe acei harnici gospodari care produc alimente sau artizanat autentic. Poți comanda de la ei, sau poți găsi informații despre cum poți ajunge la ei, pentru a-i cunoaște. Cumpără local, cumpără românește! Cumpărând de la acești producători hrănești două familii: a ta și a lor!”, scriu realizatorii platformei.

Pe malltaranesc.ro pot fi găsite, printre multe altele, brânzeturi și lactate, ouă, fructe și legume, miere, gemuri și dulcețuri, carne și pește, făină din grâu, cartofi, deserturi și prăjituri handmade, siropuri, și chiar tablouri, produse cosmetice, icoane sau covoare. Toate sunt la doar un click distanță, și le sunt livrate clienților care aleg să își umple coșul virtual cu produse autentic românești.

Platforma a fost lansată cu scopul de a încuraja consumul produselor sănătoase, de pe meleaguri românești, și de a sprijini economia locală, iar în listă se regăsesc fermieri și producători locali din localități precum Sfântu Gheorghe, Ilieni, Întorsura Buzăului, Covasna, Sita Buzăului, Bodoc, Zagon, Araci, Barcani, Boroșneu Mic, Valea Mare, Băcel, Mereni, Zăbala, Sânzieni sau Malnaș Băi.   

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio