Ştiri locale

Peste 35% rata de promovare la Bac-ul de toamnă în județul Covasna, înaintea contestațiilor

Ministerul Educației a publicat miercuri primele rezultate ale examenului de Bacalaureat – sesiunea august-septembrie, în județul Covasna rata de promovare fiind de 35,38% înaintea soluționării contestațiilor.

Pentru susținerea probelor scrise s-au prezentat 342 de candidați din cei 426 înscriși, examenul fiind promovat de 121 absolvenţi, și nu au existat candidați eliminați.

Publicitate

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, 77 dintre aceștia provin din sesiunea curentă, iar restul de 44 din sesiunile anterioare.

Niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină medii de 9 sau de 10. Cea mai mare medie (8,33) a fost obţinută de un elev al Liceului Teologic Reformat din Târgu Secuiesc.

La filiera teoretică rata de promovare înaintea contestațiilor este de 42,22%, la cea tehnologică este de 25%, iar la cea vocațională au promovat 50% dintre candidați.

Cei mai mulți candidați neprezentați (60), dar și cei mai mulți respinși (129) provin de la filiera tehnologică, arată datele IȘJ Covasna.

Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe este singurul cu o rată de promovare de 100%, și asta doar pentru faptul că toți cei 3 candidați înscriși pentru susținerea probelor scrise au obținut medii de trecere (două între 7,00-7,99; respectiv una între 8,00-8,99).

La polul opus, cea mai mică rată de promovare înaintea contestațiilor (4,35%) se înregistrează la Liceul Tehnologic „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, unde din totalul celor 40 de candidați înscriși, s-au prezentat 23, și doar unul a reușit să obțină medie de trecere.

Click AICI pentru rezultatele înaintea contestațiilor

La nivel național, rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă este de 31,5%, în creștere față de rezultatele de anul trecut, când doar 30,8% dintre candidați au promovat.

Cele mai bune rezultate s-au obținut în județele Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%), iar cele mai slabe s-au înregistrat în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

În sesiunea iunie-iulie, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a ajuns la 62,17% în județul Covasna.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecţia datelor – RGPD.

Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri până la ora 20:00, iar rezultate finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio