Ştiri locale

Peste 300 de tone de deșeuri voluminoase ridicate de TEGA în acest an; peste 3.400 de lei reduceri totale la facturile de salubritate

Programul de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) şi de degajare a deșeurilor casnice nefolosibile, derulat de TEGA SA, continuă în județul Covasna. De la începutul acestui an, operatorul regional de salubritate a colectat 329,42 tone de deșeuri voluminoase, adică  aproximativ 44 camioane, iar persoanele care au participat la acțiune au beneficiat de reduceri la taxa de colectare a deșeurilor, suma ridicându-se la 3.423 lei, până în prezent, pentru DEEE-urile predate.

Reprezentanții societății au transmis că majoritatea deșeurilor voluminoase predate de populație sunt saltele și canapele.

Campania de colectare este în derulare, luna aceasta urmând să fie ridicate deșeurile voluminoase după următorul program:

– 29.08.2023, marți, Brăduț, Filia

– 30.08.2023, miercuri, Doboşeni, Tălișoara

– 31.08.2023, joi, Herculian, Bățanii Mici

Programul complet, AICI.

Deșeurile voluminoase pot fi predate pe tot parcursul anului, fiind ridicate gratuit de angajații societății. Din mediul rural, acestea pot fi predate pe baza unui program prestabilit, iar la Sfântu Gheorghe, persoanele care au piese de mobilier vechi sau alte deșeuri voluminoase pot solicita ridicarea acestora, la numărul de telefon: 0267 310 123.

Reprezentanții societății subliniază că, la Sfântu Gheorghe, mobilierul vechi, saltelele sau alte deșeuri voluminoase sunt ridicate din fața scării, nu din fața apartamentelor.

Zilele trecute, într-o postare pe Facebook, reprezentanții TEGA SA au făcut un nou apel la populație să nu mai arunce deșeurile voluminoase în natură, amintind că cetățenii au la dispoziție acest serviciu gratuit. Apelul a fost făcut după ce angajații societății au adunat cantități uriașe de PET-uri, pungi și alte deșeuri plastice, dar și o canapea, de pe malul Râului Olt. Aceștia

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio