Ştiri locale

Peste 300 de câini așteptați la Covasna Dog Show de la Bodoc. Au mai rămas 3 săptămâni până la competiție

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la a şasea ediție a competiției Covasna Winner Dog Show, organizată de Asociația Chinologică Română – filiala Covasna, iar organizatorii spun că și în acest an se așteaptă ca numărul exemplarelor canine înscrise să treacă de 300.

Concursul va avea loc în perioada 20-21 august, și se va desfășura și în acest an pe terenul de sport din localitatea Bodoc. La fel ca în edițiile precedente, iubitorii de câini vor putea participa la trei expoziții, respectiv una națională și două internaționale.

Publicitate

În cele două zile ale competiției, concurenți din țară și din străinătate se vor lupta să obțină cel puțin un titlu, iar cei 5 arbitri – Anca Giura, Petru Muntean, Cristian Stavarache, Korózs András (Ungaria) și Denis Kuzelj (Slovenia) vor avea de desemnat câştigătorii celor zece grupe canine ale Federaţiei Chinologice Internaţionale, la final fiind ales marele câștigător.

„Ne așteptăm să fie înscriși și în acest an peste 300 de câini, la fel ca anul trecut, deși acum e perioada concediilor. Am avut o perioadă de preînscriere cu o reducere destul de semnificativă – deci din 380 de lei, puteau achita 300 de lei până în data de 20 iulie și se puteau înscrie pentru toate cele 3 concursuri. Deja s-au înscris destul de mulți. Întotdeauna a fost un concurs plăcut și frumos, oamenii au venit ca în concediu, unii veniți de prin țară au rămas și mai mult timp pe aici, după concurs. Vin și din străinătate, sunt deja înscriși destul de mulți. Mai trebuie să ne organizăm cu cazările arbitrilor, dar în general deja am prins experiență și cam știm ce avem de făcut, cu cine e de vorbit și pe unde e de umblat, deci nu avem emoții din punct de vedere organizatoric. Sperăm să fie bine și din celelalte puncte de vedere, să nu vină vreo furtună, sau așa ceva. A mai plouat și anul trecut dar ne-am descurcat, am avut corturi, am avut tot ce trebuie”, ne-a spus vicepreședintele Asociației Chinologice Covasna și președintele Asociației Smart Dogs Club Romania, Bogdan Chirovan.

Înscrierile continuă pe site-ul Asociației Chinologice Române – AICI – până în data de 10 august. Tot acolo, persoanele interesate pot afla mai multe informații despre regulamentul de participare, tarife, repartiția raselor sau locația de desfășurare a competiției.

La ediția de anul trecut au fost înscriși peste 300 de câini din cele mai frumoase rase, numărul concurenților depăşindu-l pe cel de la ediţia precedentă, din 2019, când a fost înregistrat un număr record de participanţi, şi dublu față de edițiile anterioare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio