Ştiri locale

Peste 30 de covăsneni internaţi cu COVID-19 la Spitalul Judeţean. Managerul Spitalului: „Situația este gravă, valul 4 a început în forță”

Numărul pacienților diagnosticați cu Covid-19, internați la Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, este în creștere, iar conducerea unității medicale se pregătește pentru reorganizarea activității.

Luni, la secția de Boli infecțioase Covid se aflau sub supraveghere medicală și tratament 27 de pacienți testați pozitiv, iar alți 4 erau internați la secția ATI-Covid.

Publicitate

Managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, a precizat că în prezent la secția de Terapie Intensivă dedicată pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt disponibile 5 paturi libere.

„Avem 5 paturi de ATI libere în spital, pentru pacienții Covid-19. Va trebui să facem o reorganizare în cadrul spitalului, deocamdată facem o reorganizare mică, apoi este posibil să trebuiască să creștem, adică să intrăm în etapa 3 de 10 paturi pe Covid-19. Azi, în spital, la Boli Infecțioase sunt 27 de pacienți și 4 la ATI, toți confirmați pozitiv, și mai avem un pacient suspect la ATI, nu avem copii deocamdată. Dar este gravă situația, valul 4 a început în forță. Miercurea trecută la Urgență am avut 3 sau 4 cazuri, sâmbătă au fost 11 cazuri, iar luni deja avem internaţi 31 de pacienți infectați”, a spus managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

În weekend numărul cazurilor a crescut foarte mult în judeţul Covasna, fiind raportate 22 de cazuri noi vineri, 24 sâmbătă, şi 22 duminică, rata de incidență cumulată la 14 zile urcând astfel la 0,49 cazuri / 1.000 de locuitori în județ.

Numărul pacienţilor internaţi la ATI în toată ţara se apropie de 1.000, locurile disponibile la Terapie Intensivă fiind din ce în ce mai puţine.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio