Ştiri locale

Peste 230.000 de lei strânși în cadrul Balului Rotary, pentru susținerea a două programe destinate tinerilor din județul Covasna

Peste 230.000 de lei este suma strânsă în cadrul Balului caritabil organizat în luna martie de Clubul Rotary Sfântu Gheorghe, banii urmând să fie utilizați pentru finanțarea a două programe destinate tinerilor din județ.

Astfel, circa 1.500 de copii vor putea lua parte la programul interactiv „Be smart, don’t start! Kick off drugs, before you’re kicked down” lansat de Crucea Roșie Covasna, care urmărește creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor, cu privire la pericolele consumului de droguri.

Cel de-al doilea proiect care va beneficia de sponsorizare este KinderEd, derulat de Fundaţia Creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe. Cu ajutorul celor peste 148.000 de lei obținuți în cadrul Balului Rotary, circa 600 de elevi din clasele primare, care provin din medii defavorizate, vor beneficia de o masă caldă pe zi și vor lua parte la activități de tip „școală după școală”.  

„Au fost adunați peste 230.000 de lei în cadrul strângerii de fonduri Rotary Public Donation, organizată în cadrul Balului Rotary. Ambele programe subvenționate au primit mai multă finanțare, ceea ce înseamnă că mai mulți copii și școlari primesc mâncare caldă și/sau participă la programe de prevenire a consumului de droguri”, au transmis reprezentanții Rotary Club.

Peste 300 de persoane, printre care și firme și oameni de afaceri, au participat la cel mai mare eveniment caritabil al județului Covasna, organizat în data de 22 martie la Panorama Boutique Hotel.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio