Ştiri locale

Peste 22.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în judeţul Covasna. Autorităţile iau în calcul creşterea numărului centrelor de vaccinare

Aproape 22.400 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în cele nouă centre de vaccinare existente în judeţul Covasna, iar autorităţile iau în calcul creşterea numărului acestora, începând de luna viitoare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Agoston Laszlo, a declarat că până vineri dimineaţă în judeţ fuseseră vaccinate un număr total de 22.388 persoane, dintre care 6.677 au primit şi rapelul.

Publicitate

Potrivit acestuia, au fost înregistrate mai puţin de 20 de reacţii adverse la vaccin, dintre care un singur caz a fost mai grav, restul fiind uşoare.

„Este un procent de vaccinare de circa 10% din populaţia judeţului, cam tot atât cât este media la nivel naţional, deci ţinem pasul, dar, desigur, printre persoanele vaccinate sunt şi din alte judeţe, pentru că fiecare se poate înscrie şi se poate vaccina unde vrea. (…) Avem 9 centre de vaccinare în judeţ, dar probabil că în aprilie o să vaccinăm mai mulţi şi în acest caz luăm în calcul posibilitatea de a mări numărul centrelor de vaccinare de la jumătatea lunii viitoare”, a declarat Agoston Laszlo.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio